Hirdetés

Nyilvánosságra hozta az új GeForce-ok eddig eladásait egy dániai kereskedő

Valószínűleg egyre nagyobb rajtuk a nyomás a megrendelőik felől, és így probálják megmutatni, hogy nem rajtuk múlik az igények teljesítése.

Az NVIDIA vezetője ezen a héten beszélt arról, hogy idén már biztos nem javul az új generációs GeForce-ok elérhetőségével kapcsolatos helyzet. Ami viszont nagy kérdés, hogy a vállalat a megrendeléseknek mekkora részét képes teljesíteni, hiszen nem mindegy, hogy csak pár hetet, vagy akár hónapokat kell majd várniuk a potenciális vásárlóknak.

A fentiek miatt a kereskedők felé viszonylag nagy nyomás nehezedik, hiszen a vásárlók nyilván igénylik a terméket, és ahogy telik az idő, annál kevésbé fogadják el azt a választ, hogy még mindig nem tudják teljesíteni a rendeléseiket.

A dániai, Proshop nevű kereskedő is ugyanezzel szembesült, és úgy döntöttek, hogy megmutatják mennyi rendelésük van az új GeForce-okra, és abból mennyit sikerült már teljesíteni. Ettől több termék nem lesz, de látható, hogy egyáltalán nem a kereskedőkön múlik, ugyanis a Proshop a GeForce RTX 3080-ra leadott 3435 darab előrendelésből 344-et tudott teljesíteni, míg a 3090-es modell esetében 283 igényből 78-at szolgáltak ki. A GeForce RTX 3070 is szerepel a listában, de ez csak később startol, viszont 25 vásárlót biztosan ki tudnak szolgálni a megjelenés napján.

(forrás: Proshop) [+]

Ezek mellett az említett kereskedő ígéretet kapott további készletekre a gyártóktól, ezek a GeForce RTX 3090, 3080 és 3070 viszonylatában rendre 55, 123 és 180 darab kártyát jelentenek.

A Proshop egyébként a GeForce RTX 3090, 3080 és 3070 VGA-kra eddig rendre 1905, 8400 és 3580 darab rendelést adott le a gyártók felé, vagyis a szóban forgó kereskedő igényeinek jelenleg nagyjából 3%-át teljesítették az NVIDIA partnerei.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés