Végre rendbeszedi és egységesíti vezérlőpultjait az NVIDIA

A vállalat régóta több alkalmazásból oldotta meg a hardverek kezelését, és ezek is eléggé elavultak voltak.

A GeForce driverek nagy problémájának számított egy ideje, hogy a kezelőfelületük széttagoltnak és elavultnak számít, ugyanis a felhasználók a manapság egyáltalán nem fejlődő vezérlőpult mellett még opcionálisan használhatnak egy GeForce Experience programot is, ami mellé még ott a szintén opcionális RTX Experience szoftver.

Ez igazából az NVIDIA-nak sem jó, mert széttagolt szolgáltatást adnak, külön-külön elérhető felületeken, miközben nem tudják normálisan karbantartani a fő vezérlőpultot, ami működésében is rendkívül elavult lett mára. Eközben az AMD és az Intel is felfigyelt arra, hogy mennyire fontos az egységes, jól működő, mindemellett modern felület, és tettek is annak érdekében, hogy ezt biztosítsák az ügyfeleiknek.


[+]

A jó hír, hogy az NVIDIA is látja a lemaradását, és készül is az NVIDIA App, ami tulajdonképpen egyetlen egy modern felületbe olvasztja a ma még széttagolt élményt. Információink szerint ennek a technikai alapját a GeForce Experience adja, ez lesz átdolgozva úgy, hogy minden elérhető legyen egy teljesen új, a kornak megfelelő környezetből.

Megújul az overlay felület is, így ezen belül egyszerűbben érhetők majd el a különböző szolgáltatások, például Shadowplay, Freestyle, vagy éppen Highlights, továbbá a teljesítménystatisztika is ráncfelvarráson esik át. Új Freestyle szűrők is lesznek, többek között RTX Dynamic Vibrance és RTX HDR.

[+]

Az alkalmazás már most elérhető, de egyelőre csak béta formában. Ez azt jelenti, hogy az NVIDIA még dolgozik rajta, tehát lehetnek benne komolyabbnak tekinthető hibák, viszont a cég várja a kalandra vágyó felhasználóik visszajelzését. Arról egyelőre nem kaptunk adatokat, hogy mikor lesz véglegesítve az NVIDIA App, de annyi információt szereztünk, hogy amíg ez meg nem történik, addig a meghajtók is az aktuális felületekkel lesznek szállítva. Megtudtuk még azt is, hogy a bétateszt erejéig opcionális a regisztráció, vagyis felhasználónév nélkül is lehet használni a programot, viszont bizonyos funkciók így is csak bejelentkezés után élnek. A korábbi GeForce Experience regisztráció egyébként továbbvihető az NVIDIA Appra.


[+]

A vállalat egyébként szeretné, ha minél többen kipróbálnák az új alkalmazást, és ennek érdekében, limitált ideig Call of Duty: Modern Warfare III és Call of Duty: Warzone bónuszokat osztogatnak, amelyek regisztráció vagy bejelentkezés után válnak elérhetővé.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés