Az NVIDIA a TSMC-t hibáztatja a gyenge ellátásért

Az NVIDIA a mai napon számolt be az elmúlt negyedévben elért pénzügyi eredményeiről, melyet testvérlapunk már részletezett is. A zöldek azonban nem voltak maradéktalanul elégedettek, ugyanis szerintük több 40 nm-es grafikus processzort is el lehetett volna adni, ha a TSMC megfelelő mennyiségben gyártaná a lapkákat. A vállalat szerint 100-150 millió dollárral nagyobb forgalom lett volna realizálható.

A TSMC nemrég jelentette be, hogy leszámolt a 40 nm-es gyártósorokat érintő problémákkal, ami a kereskedők beszámolói alapján éreztette is a hatását. Ettől függetlenül az NVIDIA szerint még mindig vannak ellátási problémák. Mindenesetre a vállalat meg is dicsérte a bérgyártót, mivel jelentősen javított a kihozatalon, ami kiemelten fontos a CeBIT-en bemutatkozó új generációs GeForce szempontjából, hiszen egy rendkívül méretes lapka hajtja meg a kártyát.

Az EE Times az információk hallatán felkereste az NVIDIA képviselőjét, aki elmondta, hogy a 40 nm-es lapkákat érintő alacsony gyártókapacitás az év első felében nem fog változni, ennek megfelelően a vállalat folyamatos hiánnyal számol. A professzionális kártyák piacán várhatóan nem lesz gond az ellátottsággal, így a zöldek első negyedéves eredménye a mostanihoz hasonlóan erős lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés