Hirdetés

MSI GeForce GTX 1080 és GTX 1070 Sea Hawk VGA-k EKWB vízhűtéssel

Az MSI azon gyártók közé tartozik, amely igyekezett minél hamarabb piacra dobni a vízhűtéses NVIDIA GTX 1080 és GTX 1070-es VGA-it. A hibrid vizes hűtéssel felszerelt Sea Hawk jelzésű modellek már egy ideje a piacon vannak, míg a teljesen folyadékhűtésre támaszkodó Sea Hawk EK X variánsokat most küldi piacra a vállalat.


[+]

Mint az az elnevezésből is látszik, a cég az EKWB teljes kártyát beborító hűtését, pontosabban blokkját használja, némi módosítással, ugyanis a MSI megoldása nem a referencia, hanem a levegős Gaming X NYÁK-ra épül. A felhasznált EK hűtő technikai szempontból a külön megvásárolható EKWB EK-FC1070 és EK-FC1080 nikkelezett verziói, de az akril hordozó és így a fedlap mérete más, valamint csak félig enged betekintést a csatornákhoz, ugyanis a VRM felőli részt sárkányos motívummal látták el. Természetesen hátlap is jár a kártyához, de ez sem az EK-é, hanem az MSI sajátja, ami egyébként is jár ezekhez a VGA-khoz.

Tekintettel arra, hogy az alapot az említett léghűtéses MSI Gaming X kártyák adják, így az EK hűtéssel szerelt, 165 milliméter szélesre hízott vizes kiadásoknál is választhatóak a Gaming, OC és Silent üzemmódok, melyek órajelek tekintetében levegős testvéreiket másolják.

Egyelőre csak a GTX 1080 Sea Hawk EK X ára ismert, ami 810 dollár, ami 110 dollárral több, mint amennyibe az MSI GTX 1080 Gaming X kerül – a különbség tehát pontosan annyi, amennyit a referencia kártyákra illeszkedő EK blokk kóstál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés