Hirdetés

Túl van a hitelesítési teszten a nyílt forráskódú NVIDIA meghajtó

Az NVK nevű implementáció teljes mértékben támogatja a Vulkan 1.0-t.

Az elmúlt év májusában írtunk arról, hogy zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA, az idei esztendő elején pedig már komplex játékot is futtatott az NVK nevű, nyílt forráskódú Vulkan implementáció – igaz elég lassan, de ez a fejlesztések korai szakaszában megszokott.

A fejlesztés most egy újabb mérföldkőhöz ért, ugyanis Faith Ekstrand, a Mesa NVK Vulkan meghajtó implementálásáért felelős szakember bejelentette, hogy az eszközillesztő átment a Vulkan 1.0-s hitelesítési teszten. Ez a legfontosabb cél egy implementáció életében, ugyanis bizonyítja, hogy stabilan képes futtatni a Vulkan 1.0-s programokat. Persze ettől még alkalmazásspecifikus hibák előfordulhatnak, de ezek javítása folyamatos szokott lenni.

Az NVK egyelőre továbbra is kísérleti fázisban van, de távolabbi jövőt tekintve az egész projekt jó alapokra építkezik, vagyis el lehet kezdeni a teljesítmény nagymértékű optimalizálását. Kritikus tényező a shader fordító helyzete, amely jövőre számos fejlesztésen esik át, és később a Vulkan 1.3 támogatása is meg lesz oldva. Utóbbi szintén nagyon fontos, mivel ez minimum szükséges a VKD3D-Proton működéséhez.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés