Hirdetés

Az NVIDIA megmutatta a GeForce GTX Titan X-et

Az NVIDIA hivatalosan is megmutatta a GeForce GTX Titan X jelzésű VGA-t, amelyről a vállalat semmit nem mondott azon kívül, hogy "jön". Öröm az ürömben, hogy rengeteg partner kapott már Quadro M6000-es VGA-t, és meglehetősen biztos forrásból tudjuk, hogy a GeForce GTX Titan X lényegében ennek a grafikus kártyának a játékosoknak szánt verziója.

NVIDIA GeForce GTX Titan X
NVIDIA GeForce GTX Titan X [+]

Az alapként szolgáló GM200-as lapkában 24 darab SMM található, ami 3072 CUDA magot eredményez, továbbá az L2 gyorsítótár mérete 3 MB lesz. A 384 bites memóriabuszhoz 12 GB-nyi memória kapcsolódik. A Quadro M6000 esetében ezek a specifikációk letiltás nélkül át lettek mentve és információink szerint ugyanez igaz a GeForce GTX Titan X-re is.

Egy korábbi hírben már kitértünk a dupla pontosságra is, amely mindig is a Titan termékcsalád egyik védjegye volt, de ezúttal nem pont ezért fogjuk majd szeretni az újdonságot.

Az Epic Games a GeForce GTX Titan X és az Unreal Engine 4 kvázi ingyenessé tett licencének bejelentésére készített egy demonstrációt is, hogy mit lehet ma kihozni a PC-ből. Ez a technikai példaprogram a GeForce GTX Titan X-en futott a GDC-n.

A GeForce GTX Titan X egyébként nem lesz olcsó mulatság, mivel ezer dollár feletti árcédulára van kilátás.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés