Hirdetés

Új mobil GeForce-ot kínál a belépőszintre az NVIDIA

A GeForce MX150 az MX930 és MX940 helyére pályázik, ugyanazokkal az általános előnyökkel és hátrányokkal.

Az NVIDIA a Computex előtt bejelentett egy új mobil GeForce-ot, amelyre több gyártó is kiállít majd különböző notebookokat. Ez a termék a GeForce MX150 lesz és ezzel váltja le az NVIDIA a GeForce MX930 és MX940 jelzésű rendszereket. Az új alapot már a Pascal architektúrára épülő GP108 adja, amelyben mára kiderült, hogy 384 feldolgozóegység található 24 textúrázó és 2 ROP blokk, azaz 16 blending egység mellett. A memóriabusz 64 bites lesz, és minden esetben GDDR5 szabványú memória társítható mellé, de a kapacitás lehet 2 vagy 4 GB is.

A nagy csavar a sztoriban, hogy az órajelekre vonatkozóan se specifikáció, se ajánlás. Gyakorlatilag minden megrendelő annyit állít be, amennyit akar, ami elsődlegesen azt szolgálja, hogy lehessen játszani a maximum 20 wattos TDP kerettel. Ez azt is jelenti, hogy az azonos elnevezés hatására az egyes GeForce MX150-ek között lehetnek teljesítménykülönbségek is. Nagy eltérésekre egyébként nem érdemes majd számítani, mert itt tényleg csak arról van szó, hogy egy érkező notebookba esetlegesen nem jó 20 wattos keret mellett a termék, de mondjuk 16 wattal már igen, és ehhez konfigurál az adott gyártó egy alacsonyabb órajelet.


[+]

A GeForce MX150 a szabadabb gyártói konfigurálhatóság miatt egyszerre kiváltja az MX930-at és MX940-et is. Azt ugyanakkor nehéz megmagyarázni, hogy miért pont ilyen jelzést kapott, elvégre a szám alapján nem sokan gondolják majd jobbnak az első generációs Maxwell architektúrára épülő GeForce MX930-nál és MX940-nél. Mindenesetre a Computexen a gyártók bemutatnak majd pár új mobil GeForce-szal szerelt notebookot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés