Hirdetés

Megkapja a nyugat a Kínának szánt A800-at

Az NVIDIA kényszerhelyzetbe került, mivel az USA új szabályozása nem engedi a szóban forgó hardverek egyszerű értékesítését keleten.

Az előző hónap második felében írtunk arról, hogy szigorít az AI gyorsítók Kínába történő exportálásán az USA, és lassan körvonalazódik, hogy az érintett gyártók mit kezdenek majd az eredetileg Kínának tervezett hardverekkel.

A változás leginkább az NVIDIA-t érinti, ugyanis nagyjából egy éve írtuk meg, hogy a cég kínai verziót tervezett az A100-ből, amely A800 néven került piacra. Ebből rengeteg készült, de az USA új szabályozása nagyon megnehezíti az értékesítésüket, így az NVIDIA úgy döntött, hogy nyugaton is piacra dobja a fejlesztést.

Erről nagyon komoly bejelentés nem történt, mondhatni legnagyobb csendben vezényelte le az NVIDIA. Fontos viszont, hogy a nyugat nem pontosan ugyanazt a hardvert kapja, amit eredetileg Kínának szántak. Aktívra cserélik ugyanis rajta az eredetileg passzív hűtést, ami azért lényeges, mert ilyen formában nem csak pengeszerverekbe jó a fejlesztés. Ezért is kapta a termék az A800 40GB Active nevet.

Ki kell emelni, hogy az A800-on használt GPU nem tartalmaz kijelzőmotort, így az A800 40GB Active gyorsítón nincs kijelzőkimenet. Emiatt szükség van mellé egy NVIDIA RTX 4000 Ada, RTX A4000, vagy T1000 nevű társkártyára, ha az adott munkaállomáshoz megjelenítő lenne kötve.

Előzmények

Hirdetés