Hirdetés

Memóriában durván kigyúrt verziót kapott az NVIDIA A100

A 80 GB-os modellre a vállalat két DGX rendszert is bemutatott.

Az NVIDIA még május közepén mutatta be az A100 SXM4 formátumú verzióját, ami hivatalosan nevet vált, ugyanis mostantól a 40 GB jelölést is megkapja. Ennek azért van értelme mert a vállalat hoz egy új A100-as verziót, konkrétan egy 80 GB-ost, ami egészen meglepő módon A100 80 GB jelzéssel lesz elérhető.


[+]

A nyers paraméterek tekintetében majdnem ugyanolyan a fejlesztés az eredeti SXM4-es opcióhoz képest. Megegyezik a GPU órajele, a feldolgozók száma, a fogyasztási keret maradt 400 watt, viszont a nagyobb memóriakapacitás mellé gyorsabb memóriák társulnak. Ezek már HBM2E szabványúak, az effektív órajelük pedig 3,2 GHz, és ilyen formában a memória-sávszélesség 1,6-ról 2 TB/s-ra nő.

Az NVIDIA az A100 80 GB-ot a nagyobb méretű neuronhálók tréningelésére szánja, hiszen jellemzően gondot szokott jelenteni, hogy a gyorsítók meglehetősen limitáltak a memória kapacitása tekintetében, de 80 GB-ba azért sok dolog belefér. Sőt, a vállalat egy új DGX A100-at is kiadott, aminek az összesített memóriája 640 GB.


[+]

A gyártó bemutatta még a DGX Station A100-at is, ami négy darab A100 80 GB-os modellt kínál egy rendszeren belül. Erre az NVIDIA apró adatközpontként tekint, ami egyszerűen elhelyezhető egy irodában. Utóbbi miatt a relatíve halk hűtésre kiemelten figyeltek.

Az NVIDIA szerint a fenti újdonságok gyártása már megkezdődött, de először a kiemelt partnerek kapnak belőlük, így tömeges elérhetőségre majd februártól lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés