Hirdetés

Növekszik az LCD-piac

2003 első negyedévében - a DisplaySearch piacelemző intézet adatai szerint - a 10-colosnál nagyobb képátlójú LCD-panelek gyártóinak forgalma 25 százalékkal nőtt az előző év hasonló időszakához képest. 2003 első három hónapjában 20 millió LCD-panelt adtak el összesen 4,2 milliárd dollár értékben. Azonban még ennél is nagyobb forgalomnövekedés várható az LCD-TV-k piacán.

Az LCD-TV-k területén egyértelműen a Sharp a piacvezető, majdnem minden második LCD-TV-panelt a japán vállalat készít el, míg a piaci részesedése a kész LCD-TV-k esetében még ennél is magasabb. A nagyméretű LCD-kijelzőkből az LG.Philips gyártja a legtöbbet, őt a Samsung, majd az AU Optronics és az IBM-CMO kooperációs cég, az IDTech követi.

Az eladott nagyméretű LCD-k 47 százaléka 15-, 19 százaléka pedig 17-colos volt. A 15- és 17-colos LCD-k ára kismértékben növekedett, ám a 18- és 19-colos készülékeké jelentősen csökkent. Pár hónappal ezelőtt egy 18-colos LCD-monitor ára még minimum 600 euró volt, most már akár 400 euróért is találhatunk ilyen méretű kijelzőket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés