Hirdetés

A notebookok és az LCD-k a legkeresettebbek

Ugyanez igaz az LCD-kre is, amely a régi, hagyományos monitorokat körözte le idén tavasszal. Mindez az NPD Group nevű piackutató vállalat tanulmányából derül ki.

Stephen Baker, az NPD vezető ipari elemzője szerint nem véletlen, hogy egyszerre következett be a váltás a PC-k kontra notebookok és az LCD-k kontra monitorok területeken. A felhasználóknak ugyanis egyre inkább olyan termékekre van szükségük, amely kellő mobilitást biztosítanak a számukra és a dizájnuk is kitűnő.

A tanulmány szerint a notebookok az elmúlt négy évben fokozatosan hódítottak el területet az asztali PC-ktől. Míg a laptopok piaci részedése 2000 januárjában még csak 25 százalék volt, addig idén májusban már 54 százalék körül alakul. További befolyásoló tényező a rendkívüli árcsökkenés, hiszen most először estek az átlagárak 1300 dollár alá. A notebookok 80 százalékában van 15-colos LCD és 86 százalékában CD-író.

Hasonló a helyzet az LCD-k esetében is. Baker szerint az LCD-k vékonyak, keskenyek, jobban mutatnak és esztétikusabbak, mint a lomha, nagy monitorok és ez a kecsesség bőven megér a felhasználók némi többletkiadást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés