Notion Ink Adam II tablet – viszlát NVIDIA, hello Texas Instruments

A Notion Ink első tabletjét, az Adamet hatalmas érdeklődés előzte meg, miközben küzdelmes időszakot élt át a gyártó, de úgy tűnik, hogy lassan kifújták magukat a srácok, és újra munkába lendültek. Tanulva az esetből, az utód, az Adam II bejelentését és reklámozását már visszafogottabban teszik, a marketing sem olyan túlfűtött, de azért a napokban megjelent hivatalos közleményből a specifikáció főbb paraméterei kiderültek.

Megjelenése hasonló az elődhöz, azonban a burkolat alatt már komoly különbségek figyelhetők meg. Első és legszembetűnőbb változás, hogy az NVIDIA Tegra 2 platformot minden részében Texas Instrumentsre változtatták. Lelkét egy TI OMAP44xx szériás processzor nyújtja majd, mely a PowerVR's SGX5xxx grafikus alegységgel karöltve tisztességes teljesítményre képes, teszi mindezt moderált fogyasztás mellett az elérhető leghosszabb üzemidő érdekében. Szintén a hatékonyságot és funkcionalitást szolgálja a TI Wi-Link 7.0 technológia, mely egyetlen chipben Wi-Fi, Bluetooth, GPS és FM adó/vevő vezetéknélküli kapcsolatokat valósít meg, de Phoenix Audio Power erősítő is található a fedélzeten a még teljesebb multimédiaélményért.


(forrás: engadget.com)

Szoftveres szempontból is tartalmaz némi érdekességet, az Android 4.0 (Ice Cream Sandwitch) operációs rendszert az úgynevezett Modular Based Software Architecture-rel (moduláris szoftver architektúra) egészítették ki. Ez egy amolyan felhasználóbarát grafikus fejlesztőeszköz, ahol mindenféle modulok segítségével komolyabb programozói ismeretek nélkül alkalmazások hozhatók létre és módosíthatók, ezzel a gyártó állítása szerint szinte minden egyes hardverfunkció kiaknázható, ráadásul nyílt forráskódú modulokkal a lehetőségek folyamatosan bővülnek majd. Így nemcsak multimédiás területeken, de az oktatás, egészségügy és bármilyen jelfeldolgozási feladatkörben megállhatják a helyüket.

Pontos vételárról és megjelenési dátumról eddig nem érkezett információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés