Notion Ink Adam II tablet, oldalra szerelt extra kijelzőkkel

A Notion Ink első táblagépét, az Adamet hatalmas várakozás előzte meg, de csak nagyon kevesen voltak maradéktalanul elégedettek a cég munkájával. Éppen ezért már a tavalyi év elején felröppent a hír az "Adam II" tablet érkezéséről, ahol lecserélték volna a hardvert és a tabletes szempontból sem túl erős Android 2.3-at, de azóta sem történt érdemi előrelépés, egészen mostanáig. Az Adam II ugyanis már piacra került, ám egyelőre csak Indiában érhető el, de az egyelőre nyitott kérdés, hogy más országban is elérhető lesz-e.

Az viszont biztos, hogy az újdonság erőssége nem a hardver lesz, hiszen a Mali-400 IGP-vel felvértezett, 1,5 GHz-en ketyegő kétmagos Cortex-A9-es (ismeretlen típusú) SoC, az 1 GB RAM és a 8 GB belső tárhely (microSD-vel bővíthető) ma már nem nevezhető acélosnak, de a mindössze 1280x800 pixeles, 10,1 colos érintős LCD sem nagy szám – noha a panel legalább IPS. Az Android 4.2.2 operációs rendszert futtató táblagép mégis tud egyedit mutatni, bár az ötlet nem túl innovatív, és használati értékét tekintve is inkább csak jópofa: az oldalára került két darab 100x5 pixeles monokróm kijelző. Ezeken értesítések jelennek meg, melyek köre testre szabható: óra, új üzenetek kijelzése, egyedi szöveg, éppen futó alkalmazások, később pedig további funkciók is elérhetők lesznek, mint például az akkumulátor töltöttsége. Sajnos ezek háttérvilágítást nem kaptak, így sötétben nem sok hasznuk lesz. És ha már kijelző, akkor azt is meg kell jegyezni, hogy az eredeti Adam transzflektív Pixel Qi kijelzője sem opció ennél a masinánál, bár ezekre a kereslet minden bizonnyal jóval alacsonyabb lenne.


[+]

Az Adam II-ből nem hiányzik az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi és a Bluetooth 4.0-s vezérlő, valamint a 3G is elérhető opcionálisan. Továbbá az 584 grammos tömegbe sikerült belepréselni a 3,15 megapixeles elő- és hátlapi kamerákat, mini HDMI kimenetet és 2x1 wattos előlapi hangszórót (ami kissé fura megjelenést kölcsönöz a terméknek). Akkumulátora 6000 mAh-s, de üzemidejéről egyelőre nincs hivatalos információ. Nem úgy, mint az ára, ami tudásához képest roppant magas: a Wi-Fis verzióért 16 499 rúpiát (58 000 forintot), a 3G-s kiadásért pedig 18 999 rúpiát (67 000 forintot) kérnek.

Előzmények

Hirdetés