Hirdetés

Notebookgyártót vesz az ECS

Megjött az étvágya a hazánkban alaplapjairól és noteszgépeiről ismert Elitegroup Computer Systemsnek (ECS). A tajvani vállalat a Tatung asztali számítógépes üzletágának közelmúltbeli felvásárlása után most egy másodvonalbeli notebookgyártót kebelez be. A szintén tajvani Uniwill az Apple és a Sony számára gyárt noteszgépeket – a cég egy körülbelül 109 millió dollárosra becsült részvénycserés ügylettel olvad be az ECS-be december 1-jétől.

Az akvizícióról hírt adó DigiTimes beszámolója szerint a Uniwill egyik nagyrészvényese, a hazánkban is jelen lévő Foxconn Electronics volt a korábbi vevőjelölt, ám később elállt a felvásárlástól. Mégpedig azért, mert Terry Kou Foxconn-elnök ígéretet tett a legnagyobb szerződéses notebookgyártók, a Quanta és a Compal vezetőinek – akik nem mellesleg jó barátai –, hogy cége távol marad a noteszgépbiznisztől.

Így jött képbe az ECS, amely a gyártókapacitásának bővülését és ezzel PC-piaci részesedésének növekedését várja az akvizíciótól. A vállalat egyben jelezte, nyitott további felvásárlásokra és stratégiai megállapodásokra, és elsősorban nyomtatott áramköri paneleket, számítógépházakat, tápegységeket és hűtőrendszereket gyártó cégek iránt érdeklődik.

Amint arról korábban hírt adtunk, az ECS célkitűzése szerint a forgalom az idén eléri a 3 milliárd dollárt, ami a legerősebb elektronikai gyártók klubjába emeli a vállalatot. Az alaplapok szegmensében az ECS a torta második legnagyobb (15-20 százalékos) szeletét célozta meg, és különös figyelmet fordít az úgynevezett feltörekvő piacokra, ahonnan bevételei 60 százaléka származik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ECS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés