Hirdetés

A Nook Tablet lehet a Kindle Fire legnagyobb ellenfele

Az Amazon Kindle Fire komolyan felkavarhatja az állóvizet az androidos tabletek piacán, hiszen az előrendelési adatok alapján a termék sikeres is lehet. A titok nem a hardver képességeiben rejlik, hanem a szolgáltatásokban. A Barnes & Noble is ebből a szempontból közelíti meg a piacon, így a Nook Tablet a Kindle Fire legnagyobb ellenfelévé válhat.

Az Android operációs rendszerrel felvértezett masina a 249 dolláros árával nagyon olcsónak számít, továbbá a hangsúly nem a termék képességein, hanem az extrákon lesz. A Nook Tablet 7 hüvelykes, 1024x600 pixeles, érintőképernyős, VividView IPS panelre épülő kijelzőt alkalmaz, a beépített SoC szerepét pedig egy Texas Instruments OMAP4 variáns tölti be, két darab ARM architektúrára épülő processzormaggal, melyek 1,2 GHz-en üzemelnek. A rendszermemória mérete 1 GB lesz, míg a beépített tárkapacitása 16 GB. Az integrált grafikus mag egy PowerVR SGX fejlesztés, vagyis elég tetszetős az összkép. Az előbbi adatok alapján a Kindle Fire valószínűleg alulmarad a sebesség és a hardveres képességek tekintetében, sőt a Nook Tablet kezeli az SD szabványú memóriakártyákat is, így az alapértelmezett tárkapacitás maximum 32 GB-tal kibővíthető. Természetesen az alapfelszereltség része az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul, valamint a sztereó hangrendszer is.


[+]

Az előnyök itt nem érnek véget, ugyanis a Nook Tablet könnyebb a Kindle Fire-nél, ám a méretei nagyobbak. A termék akkumulátora nyolc órás használatot tesz lehetővé olvasás során, ami nagyjából elmondható az Amazon megoldásáról is, videolejátszás mellett azonban csak négy órás működést biztosít a Barnes & Noble terméke, miközben az Amazon táblagépe 7,5 óráig is bírhatja hasonló körülmények között. A feltöltés azonban előnyösebb, ugyanis egy teljesen lemerült Nook Tablet akkumulátorát három órán belül maximumra lehet tölteni, míg a Kindle Fire esetében ehhez négy órára van szükség.

A szolgáltatások tekintetében a Barnes & Noble gondoskodik a Netflix és a Hulu Plus eléréséről, továbbá a telepített Android operációs rendszer is speciális változat, a Nook Tablet igényeihez igazítva. A vállalat még felkínál egy Nook Cloud szolgáltatást is, mellyel a felhasználó elmentheti a kívánt adatokat a gyártó szervereire, így bármely internetre kötött gépen elérhetőek lesznek. Természetesen a tablet könyvolvasó is egyben, így a Barnes & Noble minden korábban ismert funkciót és piacteret felkínál az újdonság esetében is.

A Nook Tablet szállítása a következő héten kezdődik meg a már említett 249 dolláros áron. Ezzel párhozamosan a Barnes & Noble csökkenti a Nook Color és a Nook Simple Touch termékek árát is rendre 199 és 99 dollárra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés