Hirdetés

Archos Arnova 9 G2 – jó és rossz furcsa elegye

Az Archos idehaza leginkább jó ár/teljesítmény kategóriás médialejátszóiról és tabletjeiről ismert, tehát elsősorban nem a high-end piacon tevékenykednek, ennek ellenére létezik egy kifejezetten belépőszintű terméksorozatuk, mely Arnova név alatt fut. A család legújabb tagja az Arnova 9 G2, amiről hirtelen nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy pontosan melyik szegmens áll a célkeresztben, specifikációja kettős képet mutat.


[+]

Először is a 9,7 hüvelykes, 1024x768 pixel felbontású, 5 pont egyidejű érzékelésére képes kapacitív IPS panel nem éppen az olcsó régiók ismérve, többek között az iPad is hasonló kijelzővel bír. Belső memóriája 8 GB, mely microSD memóriakártyával igény szerint bővíthető. A szokásos micro USB aljzat mellett normál méretű USB 2.0 portot is találunk, ezen keresztül bármilyen külső adattárolót csatlakoztathatunk. A dizájn elég egyszerű, szemből csupán egy beépített kamera töri meg a káva egységét, 239 x 184 x 12,5 mm-es kiterjedése egy leheletnyivel kisebb, mint egy első generációs iPad-é. Vezeték nélkül az IEEE 802.11 b/g szabványnak megfelelően képes kommunikálni, ez jobb minőségű videók hálózaton keresztül való lejátszását némileg korlátozza.

Az életképes teljesítményről egy szimpla magos, 1 GHz-es ARM Cortex A8 processzor gondoskodik, ez elegendő potenciállal rendelkezik a legtöbb multimédiás igény kielégítésére. A kategóriának megfelelően HDMI kimenet csupán álom, de ami ennél is fájóbb, az az Android 2.3 (Gingerbread) operációs rendszer. Nem mintha nem lehetne együtt élni ezzel a szoftverrel, csak hát köztudottan ez elsősorban okostelefonokhoz és nem tabletekhez készült, és arra sem lehet nagyon számítani, hogy az Archos majd valami spéci felülettel ellensúlyozza ezt. Hivatalos ára egyenlőre ismeretlen, a gyártó hasonló szerkezetei valamivel 250 dollár alatt mocorognak, egyes források szerint (Amazon.de) azonban Európában 250 eurós árcédulával rajtol. Ez nem éppen mondható olcsónak, ráadásul mióta a Kindle Fire is belecsöppent a képbe a maga 199 dolláros, tudásához képest mondhatni pofátlan vételárával, azóta nem könnyű ütős alternatívát kínálni a belépő szegmensben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés