Hirdetés

A Motorola két Xoom 2-vel készül az ünnepi rohamra

A Motorola nagyjából háromnegyed évvel az első Xoom tablet megjelenése után bejelentette az új generációt, mely két változatban is elérhető lesz. Az újdonságok Android 3.2-es operációs rendszert használnak, az érintőképernyő strapabírásáért pedig Gorilla Glass felel, ráadásul a kijelző ellenálló a vízcseppekkel szemben. Az 1 cm-nél is vékonyabb masinák közül a 10,1 hüvelykes verzió szimplán Xoom 2 névre hallgat, míg a 8,9 colos megoldás a Media Edition jelzést is viseli. A termékek közös jellemzője a 178 fokos betekintési szögekkel dolgozó, 1280x720 pixeles IPS panel, mely igén jó minőséget eredményez még oldalról nézve is. Az újdonságok cipelése szintén nagyon egyszerű lesz, mivel a kisebbik modell 386, míg a nagyobbik 599 grammot nyom.

Motorola Xoom 2 és Xoom 2 Media Edition Motorola Xoom 2 és Xoom 2 Media Edition
Motorola Xoom 2 és Xoom 2 Media Edition [+]

A hardver tekintetében a Motorola lecserélte az NVIDIA Tegra 2 SoC-ot egy Texas Instruments OMAP4 variánsra, melyben két darab ARM Cortex-A9-es processzormag dolgozik 1,2 GHz-es órajelen. Az integrált grafikus mag szerepét egy PowerVR SGX fejlesztés tölti be, mely a vállalat állítása szerint 20%-kal gyorsabb a Xoom tablet IGP-jénél. A rendszermemória mindkét tabletben 1 GB lesz, míg az adatok tárolását egy 16 GB-os flashmemória oldja meg. Természetesen elmaradhatatlan kellék a két darab kamera. A Xoom 2 tabletek esetében a hátulsó, LED-es vakuval rendelkező megoldás 5 megapixeles, míg elöl lévő 1,3 megapixeles szenzort használ. Szintén alapfelszereltség a Wi-Fi és a Bluetooth, valamint a termékek rendelkeznek GPS modullal, gyorsulásmérővel, mikrofonnal, 3,5 mm-es jack aljzattal, microUSB porttal és HDMI kimenettel is.

A Xoom 2 Media Edition akkumulátora 6 óráig bírja a strapát webes felhasználás mellett, míg a nagyobbik tablet 10 óráig is működhet egyetlen feltöltéssel. Az extrák tekintetében a vállalat kitesz magáért, így a Xoom 2-höz a Motorola Stylus toll jár a precízebb vezérlés érdekében, míg a Media Edition jelzésű modell hangrendszere rendelkezik mélynyomóval is, és támogatja a virtuális 3D-s térhangzást.

A Motorola a Xoom 2 és a Xoom 2 Media Edition forgalmazását még ebben a hónapban megkezdi. A tabletek rendre 325 és 299 fontos árcédulát kapnak, ami átszámolva (mai árfolyamon) nagyjából 114 000 és 105 000 forintot jelent.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés