Hirdetés

Új processzorhűtőket tett le az asztalra a Noctua

A Noctua három új processzorhűtőt mutatott be a 92 mm-es ventilátort használó kategóriában. Ezek közül az NH-U9S és NH-D9L az otthoni felhasználókat célozza meg és a kategóriában népszerű NH-U9B SE2 leváltására születtek, míg az NH-D9DX i4 3U az LGA 2011 foglalatos munkaállomásokhoz, szerverekhez, tehát Xeon processzorhoz készült.

A gyártó prémium kategóriába sorolt megoldásai közül az NH-U9S aszimmetrikus felépítést és 5 darab hőcsövet tudhat magáénak, alapterülete pedig mindössze 95 x 95 milliméter, ezáltal biztosítja a kompatibilitást az ITX mellett a microATX méretben, Intel és AMD platformon egyaránt.

A négy hőcsőre alapozó szintén 95x95 milliméter alapterületű, ventilátort szendvicsbe fogó NH-D9L újdonsága az alacsonyabb kialakítás: az NH-U9 sorozatban 125 milliméter a jellemző magasság, a D9L esetében ez 110 milliméterre csökken, ezáltal biztosítja 3U mérettel, illetve több kompakt HTPC- és SFF-házzal való kompatibilitást.

A harmadik, és egyben utolsó újdonság az említett NH-D9DX i4 3U, ami lényegében megegyezik az imént bemutatott NH-D9L típussal. A különbség csupán annyi, hogy mellékelik a Narrow ILM és Square ILM típusú LGA 2011 foglalthoz szükséges lefogatást is.

Noctua NH-D9DX i4 U3
Noctua NH-D9DX i4 U3 [+]

Mindhárom modellben közös a ventilátor típusa, ami a két hónappal ezelőtt bemutatott NF-A9 PWM (értelemszerűen PWM fordulatszám-szabályozással), illetve a SecuFirm2 univerzális lefogató rendszer és a mellékelt NT-H1 hővezető paszta, valamint a hat év garancia. Az újdonságok szállítása hamarosan megkezdődik, áruk a következőképpen alakul: 54,90 euró - NH-U9S; 49,90 euró - NH-D9L; 56,90 euró - NH-D9DX i4 3U

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés