Hirdetés

Nincs megállás az adattárolás világában

A Plextor most megjelent újdonságáról. A PX-B120U külső Blu-ray lejátszójáról a Computex alatt már hallhattunk, akkor egy médialejátszóval összekapcsolva mutatták be. A készülék persze külön is megvásárolható, a gyártó a napokban dobta piacra. A PX-B120U 165 x 165 x 30 mm-es méretű, tömege pedig 600 gramm, tehát szállítása nem okoz gondot. Ugyan nem mosógép, de felültöltős, a felhajtható ajtaját pedig egyedi, hullámszerű minta díszíti. Az adatok továbbítása és az áramellátás is 2.0-s USB csatlakozóján keresztül történik. A kéklézeres lemezek mellett természetesen a DVD-k és CD-k sem okoznak gondot neki, ezeket sorrendben 4, 8 és 24-szeresen olvassa. Szoftverként a Cyberlink Power DVD jár mellé, továbbá néhány európai országtól eltekintve (ahol két év vonatkozik rá) egy év garanciát vállal a gyártó rá. Jelenleg nagyjából 92 eurós áron szerezhető be a Plextor terméke.

Plextor PX-B120U
Plextor PX-B120U

Apró, kulcstartónak is beillő pendrive-okkal érkezett az EDGE Tech Corp. Az 1-32 GB kapacitású DiskGO Mini tárolót elsősorban adathordozásra, tehát hétköznapi használatra ajánlják, míg a hasonló méretekben kapható DiskGO Backupot az automatikus adatmentésre. Mindkettő MLC NAND flash memóriachipekből épül fel, a számítógépre pedig 2.0-s USB csatlakozóval kapcsolhatók, ami egyébként visszahúzható a készülékek testébe. Maximális írási és olvasási sebességük 8 és 15 MB/s-os. Élettartam garanciával a Mini és a Backup modellek 32 GB-os változata 90 és 95 dolláros áron vásárolható meg. Előbbihez a CryptArchiver Lite szoftver jár, míg utóbbihoz a Dmailer Bachup programja.

EDGE Tech Corp DiskGo pendrive
EDGE Tech Corp. DiskGo pendrive

A Corsair Force SSD sorozatát bővítette ismét. A szériába tavasszal érkezett F100 és F200, illetve a nyár előtt jött F60, F120 és F240 modellek mellé ezúttal még három további készülék hozott a gyártó, az F40, F80 és F160 típusokat. A termékek nevében szereplő szám természetesen a gigabájtban mért kapacitásukra utal. Az újdonságok a SandForce SF-1200 vezérlőjét alkalmazzák, ami által 285 MB/s-os olvasási tempót, és 275 MB/s-os írási sebességet képesek elérni. MLC NAND flash memóriákból készülték, ismerik a TRIM funkciót, SATA csatlakozósak, fizikailag pedig a 2,5”-es méretosztályba tartoznak. Három év garanciát vállal rájuk a Corsair, ajánlott fogyasztói áruk pedig 130, 230 és 450 dolláros lesz a méretnek megfelelően, érkezésük augusztusra várható. A 40, 60, 80, 100, 120, 160, 200 és 240 GB-os modelleket tartalmazó Force sorozatból immár valószínűleg mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb kapacitású változatot.

A Corsair Force család egy tagja
A Corsair Force család egy tagja

A Samsung is mostanában kezdte meg legfrissebb háttértárai szállítását. Kivételesen nem flash alapúakról van szó, hanem a vállalat legújabb, Spinpoint MT2 családjába tartozó 2,5”-es merevlemezeit, amelyek ebben a kategóriában hatalmasnak számító 750 és 1000 GB-os méretben lesznek kaphatók. Az átlagoshoz képest (9,5 mm) kicsit vastagabb, 12,5 mm-es HDD-k három darab 333 GB-os tányérral vannak felszerelve, amelyek 5400 rpm-en forognak működés közben. Gyorsítótárból 8 MB-ot kapott, a csatlakozója pedig 3 Gbps-os SATA interfész. A halk működés érdekében a SilentSeek és a NoiseGuard technológiákkal is ellátták. A Samsung elmondása szerint ráadásul termékeik a piacon fellelhető konkurens eszközökkel szemben akár 20%-kal jobb írási és olvasási teljesítmény nyújtására képesek, illetve 4%-kal alacsonyabb fogyasztásra. A Spinpoint MT2-esek ára viszont még nem derült ki.

Samsung Spinpoint MT2 [+]
Samsung Spinpoint MT2 [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés