Hirdetés

Computexes finomságok a Plextortól

A Plextor is ellátogatott a Computexre. A vállalat pár éve még a hihetetlenül jó minőség optikai meghajtóiról volt híres, de azok az idők már elmúltak, így a cég termékkínálata jelentősen kiterjedt. A tajvani kiállításon a hálózati tárolók és a médialejátszók kaptak főszerepet.

A NAS-ok területén a PX-NAS2 fog hódítani, mely két darab 3,5 hüvelykes SATA merevlemezt fogadhat. Ennek megfelelően a DLNA 1.5-tel kompatibilis eszköz kapacitása elérheti a 4 TB-ot is. A hálózati kommunikációról a Gigabit Ethernet csatlakozó gondoskodik, továbbá két USB 2.0-s port is fellelhető a gyors adatmozgatás lehetősége érdekében.

Plextor PX-NAS2
Plextor PX-NAS2 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A Plextor számos szoftvert mellékel a NAS-hoz, melyek természetesen a termék funkcióját, a biztonságot és az adatok menedzselését biztosítják. A gyártó gondoskodik a legelterjedtebb Windows, Mac és Linux operációs rendszerek támogatásáról is. A PX-NAS2 merevlemez nélkül, és 1 illetve 2 TB-os kivitelben is kapható lesz. A megjelenés nyáron esedékes, így az árakról nincs pontos információ.

A médialejátszók piaca is frissül egy PlexMedia kombóval, mely lényegében a PX-MMC-BMW1 jelzésű lejátszóból és a PX-B120U típusú Blu-ray-olvasóból áll. Természetesen a termékeket nem kötelező együtt megvásárolni, de a Plextor közös használatra fejlesztette őket, így érdemes párban gondolkodni. A külső olvasó egyébként négyszeresen kezeli a Blu-ray lemezeket, és természetesen képes a DVD-k, illetve a CD-k lejátszására is.

Plextor PX-MMC-BMW1 és PX-B120U
Plextor PX-MMC-BMW1 és PX-B120U (forrás: PROHARDVER!) [+]

A médialejátszó már sokkal komolyabb szerkezet, hiszen egy 3,5 hüvelykes merevlemez építhető bele, a három USB 2.0 és az eSATA port pedig a további adattárolók alkalmazását teszi lehetővé. A Gigabit Ethernet interfésszel felszerelt eszköz támogatja a DLNA-t és a BitTorrentet is. A fájlformátumok és a fájlrendszer tekintetében a termék gyakorlatilag mindent kezel, sőt még az elterjedtebb lemezképek sem okoznak neki megoldhatatlan akadályt.

A Dolby TrueHD 7.1 és a DTS-HD MA 7.1 HD formátumot kezelő PX-MMC-BMW1 HDMI 1.3a felületet kínál a Full HD felbontású televíziókhoz, de elérhető a kompozit kimenet is. A hang a sztereó analóg és a koaxiális csatlakozó mellett optikai SPDIF interfészen is kivezethető. A PlexMedia kombó nyáron lesz elérhető, az árazás azonban nem ismert.

Előzmények

Hirdetés