Hirdetés

Nagyban gondolkodik a dizájnos Netgear Orbi router

Mármint a lefedett terület nagysága szerint értve, hiszen akár 372 négyzetméteren képes biztosítani a Wi-Fit.

A Netgear hivatalosan is bejelentette az Orbi névre keresztelt Wi-Fi router startját, amely igazából inkább egy csomagnak tekinthető, hiszen áll magából az Orbi routerből (RBR50), illetve az Orbi satellite egységből (RBS50). Az előbbi önmagában is működhet, de utóbbival alkot igazán hatékony megoldást, ugyanis a fejlesztés fő célja a megfelelő Wi-Fi jel biztosítása volt, viszonylag nagy területre. Egészen pontosan 372 négyzetméterről van szó, ami úgy jön ki, hogy maga a router egység 186 négyzetméterre jó, és ezt egészíti még ki a satellite egység további 186 négyzetméterrel.

Maga a dizájnos router ismeretlen processzorral dolgozik, de a rendszermemória kapacitása fél gigabájt, míg a szoftveres háttér 4 GB-os eMMC tárolón terpeszkedik. A hat antennával rendelkező, két sávot támogató, IEEE 802.11a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelő Orbi esetében a legnagyobb átviteli tempó a két 2,4 GHz-es sávon 400 és 866 Mbps, az egy 5 GHz-es sávon pedig 1733 Mbps. Ennek megfelelően egy AC3000-es egységről van szó, amelynek Wi-Fi lapkája MU-MIMO technológiával dolgozik, így a megfelelő eszközök párosítása esetén rendkívül gyors lehet a vezetnék nélküli kapcsolat teljesítménye.

A fő egységen a gigabites WAN port mellett három gigabites LAN port található, illetve a tervezők egy USB 2.0-s interfészt is beépítettek. A satellite egység tulajdonképpen erősítőként funkciónál, de ezt úgy, hogy dedikált kapcsolatot tart fent a routerrel. Ez elég nagy sávszélességet garantál, így erre az eszközre is került négy gigabites LAN port és egy USB 2.0-s aljzat. További extra, hogy az Orbi szeretné megkönnyíteni a felhasználók életét, így automatikusan frissíti a saját Firmware-jét.

A Netgear Orbi csomag 400 dolláros (110 000 forintos) árcédulát kapott, ami nem mondható pénztárcabarátnak, de nem is kevés tudás tartozik hozzá. A termék Magyarországon is kapható lesz az ősz folyamán, ezen belül is annyit lehet tudni, hogy hamarosan felkerül a webáruházak virtuális polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés