Hirdetés

Hamarosan Wi-Fi 7 router érkezik a Netgear fémjelzésével

A megnövekedett hálózati igények kiszolgálása mellett drasztikus gyorsulásra számíthatunk.

A Netgear berkeiben sem állt meg az idő a termékfejlesztés terén, hiszen a gyártó bemutatta az első Wi-Fi 7-es megoldását, a Nighthawk RS700 névre keresztelt, tri-bandes routert, ami akár 325 m²-nyi terület lefedésére képes.


[+]

A 4K kvadratúra amplitúdómodulációt (QAM) és a 320 MHz-es csatornákat támogató eszköz 2,4 GHz-en 1,4, 5 GHz-en 5,8, 6 GHz-en pedig 11,5 Gbps-os, azaz kombináltan 18,7 Gbps-os adatátvitelt tesz lehetővé. A nyolc belső antennával ellátott ketyere agyát egy négymagos, 2,6 GHz-en ketyegő processzor jelenti, amit 1 GB RAM-mal, illetve 512 MB NAND flash tárhellyel toldottak meg a mérnökök.


[+]

A fedélzeti portok sorában egy 10 gigabites WAN, egy 10 gigabites LAN, négy gigabites LAN csatolót, plusz egy hálózati adattárak számára fenntartott USB 3.0 kaput vehetünk jegyzékbe, és a gigabites Ethernetek kettesével aggregálhatók, de ezt a manővert elvégezhetjük az egyikkel a WAN aljzat vonatkozásában is.

A második negyedév folyamán debütáló szerkezet WPA, WPA2 és WPA3 protokollokat ismer, és 128 bites AES, továbbá 256 bites GCMP titkosításokat alkalmaz. Játszi könnyedséggel tudunk létrehozni vendéghálózatot, a firmware frissítése automatikus, és természetesen a VPN támogatása sem hiányzik a (nettó) 700 dollárra taksált, mobil applikációval is menedzselhető újdonság arzenáljából. Említést érdemel, hogy a vételárban benne foglaltatik egy egy éves előfizetés a Netgear Armor biztonsági csomagra, ami önmagában egyébként 100 dollárt kóstálna.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés