Hirdetés

CES 2022: hatantennás Wi-Fi 6E routert villantott a Netgear

Az újdonságon egyebek mellett egy 2,5 gigabites LAN csatoló is található, és a lassabb interfészekkel támogatja a link aggregációt.

A Netgear egy tri-bandes routerrel indítja az évet, ami a Nighthawk RAXE500 nevezetű modell sikerére építkezvén telepszik meg a kereskedések polcain; bemutatkozik a Nighthawk RAXE300.


[+]

A Wi-Fi 6E képességekkel felruházott, kissé talán szokatlan külsejű szerkezet akár 7,8 Gbps-os sebességet is lehetővé tesz a 6 GHz-es sávon, a négymagos 1,7 GHz-en ketyegő processzorát pedig 256 MB NAND flash tárhely, illetve 512 MB DDR4 memória kíséri. Nyolc Wi-Fi stream áll majd a rendelkezésünkre (két 6 GHz-es, négy 5 GHz-es és két 2,4 GHz-es), míg a jelek terítését hat beépített antenna végzi, ráadásul a DFS csatornák használatával tovább redukálhatjuk az esetleges interferenciát. Az útválasztó nagyjából 230 m²-es területet fed le.


[+]

A 4x4 MU-MIMO-t, OFDMA-t, IPv6 protokollt és 1024-QAM modulációt támogató készülék burkolatán egy 2,5 gigabites és négy gigabites Ethernet csatlakozó (plusz még egy RJ-45 a bejövő internet számára), illetve egy USB konnektor állomásozik, s az utóbbinak köszönhetően közvetlenül köthetünk be háttértárolót az otthoni topológiába – érdekes, hogy a specifikációs lista egy kalap alá veszi az USB 3.0-t és a Type-C-t, miközben a konstrukción egy Type-C port látható. Az sem mellékes, hogy a szimpla gigabites aljzatokkal megvalósítható a kétportos link aggregáció, így még egy fokozattal feljebb kapcsolható a hálózaton keresztül végbemenő adatáramlás tempója.


[+]

Természetesen a szülői felügyeleten kívül számos biztonsági funkció is elérhető, beleértve a hackerek, valamint vírusok ellen védelmet nyújtó Netgear Armor csomagot, míg az eszköz meglehetősen egyszerű telepítése és menedzsmentje az iOS és Android operációs rendszerek alól egyaránt beüzemelhető Nighthawk App segítségével történik. Említést érdemel még, hogy az Amazon Alexa vagy a Google Assistant közreműködésével a hangvezérlés ugyancsak az opcióink közt szerepel. A termék várhatóan az első negyedév folyamán debütál, (nettó) 400 dolláros árcédulát viselve dobozán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés