Hirdetés

Digitális mozivászon a BenQ-tól

A BenQ a tajvani Computex alkalmából jelentette be 24 hüvelyk képátlójú, széles kijelzős FP241W monitorát, mely nagy képfelületet igénylő alkalmazásokhoz és nagy felbontású videók megtekintéséhez egyaránt ajánlható. Az 1920x1200 pixeles panel alkalmas a legnagyobb, 1080p felbontású videók megjelenítésére is; ennek megfelelően nem csak számítógépre köthető D-Sub és DVI bemenetei révén, de videolejátszóhoz is hozzákapcsolható S-Video, kompozit, komponens, illetve HDMI bemeneteinek köszönhetően. Két eltérő forrásból érkező kép egymásba ágyazva (PIP) egy időben is figyelemmel kísérhető.

A képminőségért az overdrive funkciót is magában foglaló Senseye és Advanced Motion Accelerator technológia felel, így a panel szürkeárnyalatok között 6 ms alatt vált, míg kombinált reakcióideje 16 ms. A monitor emellett 300 cd/m2 fényerőt, 1000:1 (más adat szerint 800:1) kontrasztarányt és mindkét tengelyen 178 fokos betekintési szögeket biztosít. A nagy méret ellenére a talapzat mindenféle beállításra (döntés, magasságállítás, elforgatás) módot ad, sőt a panel portré (pivot) állásban is használható. Extraként három USB 2.0 port kerül a kijelzőre, amely – egyelőre ismeretlen áron – várhatóan július végén jelenik meg az európai piacon.

Már most megkezdődik azonban a gyártó szerényebb, főként irodai használatra szánt FP92E jelű kijelzőjének forgalmazása, melynek ára 300 euró körül alakul. A 19 hüvelykes megjelenítőt TN panellel szerelik fel, amely 270 cd/m2 fényerőt, 550:1 kontrasztarányt, 8 ms-os válaszidőt és a technológiának megfelelő, 140/135 fokos betekintési szögeket kínál. A kijelző natív felbontása 1280x1024 pixel. Bemenetként D-Sub és DVI csatoló szolgál, és része a monitornak két 1 wattos hangszóró is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Előzmények

Hirdetés