Hirdetés

Nem érdemes bolti tápadaptert használni új GeForce-ok mellé

Ha valaki "elhasználta" a csomagban kapott csatlakozóját, megpróbálhat utánpótlást kérni az adott gyártó terméktámogatásán keresztül.

Nemrég írtunk arról, hogy erősen limitált számú csatlakoztatást visel el az új GeForce-ok tápadaptere, ami konkrétan 30 darab fel- és lecsatlakoztatást jelent. Az ügy kapcsán felmerült bennünk a kérdés, hogy mi van akkor, ha valaki "elhasználja a lehetőségeit", ugyanis ilyenkor papíron új tápadaptert kellene beszerezni. Ezt elméletben meg lehetne tenni egy boltban vásárolt opcióval, de a gyártók ezt nem igazán ajánlják, ugyanis a csomagolt megoldással ellentétben nem biztos, hogy elég jó lesz a minősége.

Megtudtuk, hogy a GeForce-ok mellé kerülő tápadapteren tesztelve vannak a célzott feladatra, és a felépítésük is olyan, hogy elviselik a jelentős áramerősséget, ami átfut majd rajtuk. Ezt azonban nem biztos, hogy el lehet majd mondani egy boltban vásárolt opcióról. Márpedig, ha nem elég jó minőségű maga a tápadapter, akkor lehet, hogy az indítást sem bírja ki, nemhogy pár fel-lecsatlakozást.

Általános gyártói ajánlás, hogy érdemes az adaptert óvatosan csatlakoztatni az eszközökhöz, mivel ilyenkor kevésbé lazulnak meg a bekötött vezetékek, ami növeli az élettartamot. Ha valaki papíron elhasználta a lehetőségeit, akkor meg lehet próbálni az adott gyártó terméktámogatási részelegén utánpótlást kérni, de arra nincs garancia, hogy ezt jóváhagyják. A legjobb megoldás ilyenkor átállni egy megfelelő csatlakozóval felszerelt ATX 3.0-s tápegységre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés