Hirdetés

NEC beágyazott rendszerek kijelzőkre és projektorokra specializálódva

A tévék esetében manapság az egyik legelterjedtebb marketing jelző az „okos”, melynek köszönhetően ezek a megjelenítők már önmagukban is képesek néhány alapvető multimédiás és egyéb feladatkört ellátni. Azonban ha valami komolyabb háttérprogram futtatására van szükség, akkor bizony külső segítség is kell, amelyre az asztali számítógépektől a lényegesen kompaktabb eszközökig rengeteg megoldást kínálnak a cégek.

A NEC most két olyan beágyazott rendszert (Open Pluggable Specification – OPS) mutatott be, amelyek 180 x 30 x 118 mm kiterjedésükkel és 1,2 kg-os tömegükkel szinte észrevétlenül megbújnak a kompatibilis kijelzőkre és projektorokra szerelve, mégis elegendő számítási kapacitással rendelkeznek komolyabb feladatkörök ellátására is. A középpontban egy 2,5 GHz-es Intel Core i5 -2510E processzor áll, amelynek Turbo órajele 3,1 GHz. A megosztott 3 MB-os gyorsítótárral dolgozó termék 35 wattos TDP fogyasztással rendelkezik.

A processzor mellett 2 GB memória és 250 GB-os merevlemez (OPS-PCIC-5WH) vagy 32 GB-os SSD (OPS-PCIC-5WS) teljesít szolgálatot. Mivel a processzor az előző Core i generáció, vagyis a Sandy Bridge széria tagja, ezért a megjelenítésért a HD Graphics 3000-es IGP felel. A megfelelő eszközökkel párosítva (például egy komolyabb projektor erre alkalmas bővítőrésébe csúsztatva) a belső kommunikáció nem igényel semmilyen külső csatlakoztatást. A termék oldalán 4 darab USB 2.0 kapu, egy DisplayPort és egy Gigabit Ethernet aljzat sorakozik. A gyártó állítása szerint oktatásban, üzleti életben, digitális jelfeldolgozásban, egészségügyben, éttermekben és még számos szituációban tehetnek jó szolgálatot az új OPS-kkel feltuningolt tévék és projektorok.

Az OPS-PCIC-5WH és OPS-PCIC-5WS 1200 dollárért júliusban válik elérhetővé, fedélzetükön előtelepített Windows 7 Embedded operációs rendszerrel érkeznek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Előzmények

Hirdetés