Hirdetés

A munkát párosítja a virtuális valósággal az Envelop VR

Eddig csak a szórakozás és a játék kapott fókuszt, de a VR másra is jó.

A virtuális valóság bevezetését a gyártók kifejezetten egyszerűen közelítették meg, ugyanis minden érintett a szórakozásra és a játékra fókuszált. Ennek az oka elsődlegesen a figyelemfelkeltés, ugyanakkor tény, hogy a VR másra is jó, amit az ipar megpróbál majd kihasználni. Az Envelop VR elsők között párosítaná a munkát az új irányokkal, ami kifejezetten kedvező lesz azokon az üzleti területeken, ahol sok adattal kell bánni, így a vizualizálásuk kifejezetten nehéz. Ezekben a szegmensekben leginkább a többmonitoros megjelenítésre építenek a cégek, de helyenként a VR ennél kedvezőbb alternatíva lehet.

Az Envelop VR most bejelentette a bétatesztet, amire az alábbi oldalon lehet jelentkezni. A vállalat egyelőre az Oculus Rift és a HTC Vive headseteket támogatja, de semmi akadálya annak sem, hogy az esetlegesen érkező kihívókkal is működjön a platform.


[+]

A rendszer gyakorlatilag számos elkülönített munkaablakot képes kezelni, jól vizualizálhatók benne a háromdimenziós terméktervek, illetve megoldást kínál az egyik sarkalatos gondra, ami az efféle koncepcióknál a legnehezebben kezelhető. Nevezetesen arról van szó, hogy a felhasználó nem látja a billentyűzetet. Ezt az Envelop VR megpróbálja nagyon egyszerűen kezelni. Egy kamera fogja figyelni a billentyűzetet, a képet pedig továbbítja a PC-be, ahonnan a headset megkapja, így a felhasználó a megjelenített sztereó 3D-s képen látja, hogy a billentyűzeten mit nyom le.

Az egyelőre béta állapotú Envelop VR még fejlődni fog a jövőben, de hogy pontosan merre, azt a cég nyilván a visszajelzések alapján fogja eldönteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés