Hirdetés

Alulról súrolhatják a tízmilliós eladást a dedikált VR headsetek

A PlayStation VR lesz az abszolút király, míg a PC-s piacon az Oculus Riftből fogyhat a legtöbb.

A dedikált VR headsetek eladása az idei évben alulról súrolhatja a tízmilliós összesített eladást, bár a pontos szám inkább 9 millióhoz fog közelíteni

A DigiTimes szerint a Liberty Times a Topology Research Institute adataira támaszkodva azt állítja, hogy a legkeresettebb megoldás a PlayStation VR lesz, amelyből az év végéig akár 6 millió is fogyhat. A PC-s fronton az Oculus Rift viszi majd a prímet, ugyanis 2,3 millió eladást várnak, míg a HTC Vive headsetből az év végéig 700 ezer kerülhet a vásárlókhoz.

A PlayStation VR-re való erős kereslet a Sony életét megnehezítheti, hiszen nem lesz célszerű minden országban kiírni az előrendelést, ugyanis könnyen lehet, hogy a boltokba idén nem tudnak majd terméket szállítani. Ezt azonban érdemes elkerülni, hiszen az ünnepi szezonra az áruházakat is fel kell tölteni a VR headsettel.

Az Oculus Rift és a HTC Vive a kezdeti problémák után nagyjából rendezi sorait, így az év vége felé egyik cég sem számít arra, hogy nem tudnak elegendő terméket szállítani az üzletekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés