Hirdetés

MSI K8N Diamond: jól hangzik

Bár az alaplapi audiokodekek minősége az utóbbi években hallhatóan javult, sokan mégis idegenkednek az integrált hangkeltők használatától. Sok esetben jogos az averzió, hiszen hiába rendelkezik papíron kiváló paraméterekkel a kodek, ha nem megfelelő a kiszolgálóáramkör, hallhatóan torz, zajos hang lesz az eredmény. Ráadásul az AC'97 térhatású hang esetenként komoly terheket ró a processzorra. A tajvani Microstar International ezúttal kompromisszummentes megoldást nyújt a vájtfülű játékosoknak: legújabb, és egyben leggyorsabb nForce 4 SLI alapokra épülő K8N Diamond alaplapjára a Creative Audigy LS és Live! 24bit hangkártyáin használatos DSP-t integrálta.


Forrás: Digit-Life

Az MSI K8N Diamond alaplapjáról korábban már beszámoltunk, akkor még csak Japánban láthatták az alaplapot az érdeklődők, azóta viszont a cég weboldalára is felkerült az új termék adatlapja, ami alapján egyértelművé válik, hogy a térhatású hangzásért egy Sound Blaster Live! 24 bites hangkeltő felel. Az interneten fellelt fotók tanúsága szerint a Creative CA0106-DAT DSP társaságában egy Wolfson WM8775 típusú analóg-digitális konverter, illetve egy Cirrus Logic digitális-analóg konverter képezi az audiorendszer lelkét. Ezzel az MSI K8N Diamond, ha nem is feltétlenül éri el a teljes értékű Creative hangkártyák minőségét, mégis nagyon közel kerül hozzájuk.

A hír alapvetően két szempontból érdekes; egyrészt a Creative eleddig nem kínált ilyen tudású DSP-t az alaplapgyártóknak (sőt, semmilyen más gyártónak), másrészt az NVIDIA, mely a pletykák szerint javában fejleszti a SoundStorm 2 vezérlőt (amely állítólag önálló hangkártyán is forgalomba kerülhet), szemmel láthatóan ebben a szegmensben komoly konkurenciát (egyes spekulációk szerint új szövetségest) kapott.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés