Hirdetés

Gigabyte játék az SLI jegyében

A Gigabyte új online játékot indított legfrissebb 8Sigma sorozatú alaplapja, az AMD Athlon 64/FX processzorokat fogadó, PCI Expresst és SLI-t támogató GA-K8NXP-SLI népszerűsítésére.

A flipper rámpáinak megcélzásával az új csúcslap nyolc legfontosabb jellemzőjét jelképező pontokat lehet szerezni; akinek sikerül valamennyit összegyűjtenie, az esélyes a lap és egy Athlon 64 3200+ processzor elnyerésére. További nyerési lehetőséghez jut az, aki a játék linkjét elküldi ismerőseinek – jutalma szerencsés esetben a Gigabyte PCI Express felületű GeForce 6600-as grafikus kártyája lehet. A játék január 6-ig tart, a nyertesek listáját január 11-én teszik közzé.

Legutóbbi híradásunkkor még nem álltak rendelkezésre pontos specifikációk a Gigabyte SLI-s alaplapjáról, nem érdektelen tehát ezeket most röviden összefoglalni. A GA-K8NXP-SLI az nForce4 SLI chipset köré épül, amely 1 GHz-es HyperTransport linken kötődik a processzorhoz. Memóriamodulok számára négy DIMM-aljzat áll rendelkezésre, melyekbe összesen 4 GB kapacitású RAM helyezhető. A videokártyák két PCI Express foglalatban kaphatnak helyet; egy 3D-gyorsító használatakor egyszer 16, két kártya esetében pedig kétszer 8 PCIe-vezeték szállítja az adatokat. Ezeken kívül két PCIe x1, illetve két régimódi PCI-aljzatba illeszthetők a bővítőkártyák.

Az NVIDIA vezérlőchipjét más gyártók lapkái egészítik ki, így valóban lenyűgöző a funkciók listája: nyolc SATA-csatlakozó (ebből négy 3 Gbps sebességű), továbbá két IDE-csatorna – a winchesterek csatolótól függetlenül RAID-be szervezhetők; két Gigabit Ethernet interfész hardveres tűzfallal; három Firewire-800 (IEEE 1394b) port; tíz USB 2.0 port; nyolccsatornás hang.

A processzor tápellátásáról egy hatfázisú áramkör gondoskodik, és a stabilitást szolgálja a két BIOS-chip is. Akik számára a tuningolhatóság épp olyan fontos, mint a megbízható működés, azok sem járnak rosszul: lehetőség van a HyperTransport link órajelének és a CPU feszültségének, valamint a PCI Express x16 kapcsolat és a memória órajelének és feszültségének módosítására – mindezt a hardver állapotának folyamatos visszajelzése mellett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés