Hirdetés

Super RAID-del érkeznek az MSI GT60 és GT70 notebookjai

Az MSI-nél keményen dolgoznak a 15"-es GT60 és 17"-es GT70 típusjelű notebookokon, melyekről minden részletre kiterjedő technikai specifikációkat egyelőre nem hoztak nyilvánosságra, ugyanakkor számos fontos információt csepegtettek, így nagyjából lehet sejteni, hogy mire számíthatunk.

A GT sorozatba tartozó hordozható masináknál minden téren a sebességet helyezték előtérbe. A processzorok a harmadik generációs Intel Core i családból kerülnek ki, de mivel ezek hivatalosan még be nem jelentett megoldások, így pontos típust nem említettek. A memória méretét sem árulták el, de alapkiépítésben legalább 8 GB DDR3 memóriát tudunk elképzelni azt tekintve, hogy 32 GB-os bővíthetőség van kilátásban. Ami viszont már biztos, hogy a grafikus számításokért a processzorba integrált HD 4000 IGP mellett az NVIDIA GeForce GTX 670M jelzésű MXM modul lesz a felelős (Optimus technológiával megtámogatva), a megjelenítést pedig a tükröződésmentes Full HD felbontású kijelzőre bízzák.


[+]

A notebookok különlegessége az úgynevezett Super RAID megoldás lesz, ami összesen három darab tárolóból tevődik össze. A nagy adatok tárolásáért és a backup funkciókért egy 500-750 GB-os tárkapacitású, percenként 7200 fordulatra képes hagyományos merevlemez lesz a felelős, míg az operációs rendszer a két darab, RAID 0-ba kötött 64 GB-os SanDisk U100 mSATA SSD-n foglal helyet – ez utóbbin a maradék szabad hely természetesen igény szerint felhasználható.


[+]

Az MSI Facebook oldalán közzétett HD Tune 5.0 mérés szerint az egyenként elméletileg 440 MB/s olvasási és 220 MB/s írási tempóra képes SSD-k (a SanDisk weboldala szerint 450/350 MB/s-ről beszélhetünk) RAID 0 üzemben 964-842 MB/s-os olvasási tempót diktálnak, ami kicsit soknak tűnik az egyenkénti elméleti értékeket figyelembe véve. A kérdés, hogy ebből mennyi realizálódik majd a gyakorlati felhasználás során.


[+]

Ez persze még nem minden, hiszen számos egyéb fontos területre fektettek hangsúlyt a tervezők. A hangzásért a THX TruStudio Pro technológiával megtámogatott Dynaudio hangszórók felelnek, a billentyűzet minőségére, pozíciójára és méretére pedig a SteelSeries a garancia. Árak egyelőre nincsenek, de az előzetes pletykák 2000 és 2300 eurós kezdőárról szólnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés