Hirdetés

Az MSI 4,16 GHz-re tuningolta GT780DX notebookját

Az MSI elsősorban játékra optimalizált, akár asztali számítógépeket is kiváltó méretes notebookja, a 17,3”-es GT780DX már nem éppen mai darab, többek között tavaly ősszel is említést tettünk róla. Most azonban a gyártó egy limitált széria útnak indítását jelentette be. Az apropót az adta, hogy olyan gyári tuningot merészeltek végrehajtani, amivel mások még nem nagyon próbálkoztak. Egészen pontosan egy Intel Core i7-2920XM Extreme Edition processzor dolgozik majd bennük, de az alapvetően „csak” 3,5 GHz-es turbó órajelet a 4 GHz-es lélektani határ fölé, 4,16 GHz-re tornázták fel.

Persze egy laptop tuningolása esetén legtöbbször a zsúfolt belsőből adódó hűtési elégtelenség okozza a szűk keresztmetszetet, ezért az MSI mérnökeinek is hozzá kellett nyúlni a hőelvezető részleghez. Az alkalmazott „Cooler Boost” technológia mindamellett nem valami elegáns megoldás, egyszerűen engedélyezték a ventilátornak, hogy igény esetén magasabb fordulaton pöröghessen, ezzel a gyártó állítása szerint 10 °C-kal alacsonyabb maghőmérséklet érhető el. Ennek persze hátulütője, hogy a zajszint így minden bizonnyal egy porszívót is el tud majd nyomni, de erről (nem véletlenül) nem ejtettek szót a hivatalos közleményben.

A gép többi komponense változatlan maradt, ami persze nem azt jelenti, hogy a közel 4 kg-os szörnyeteg ne felelne meg a kor követelményeinek. LED-es háttérvilágítású kijelzője 1600x900 vagy 1920x1080 pixel felbontású lehet, amelyre egy akár 3 GB memóriával rendelkező NVIDIA GeForce GTX570M pumpálja ki a képkockákat. Memóriából maximum 16 GB DDR3-at kérhetünk a konfigurációba, az adatok tárolásáról pedig legfeljebb két darab, RAID 0-ba kötött, 750 GB kapacitású merevlemez gondoskodik, 1,5 TB-os tömbként funkcionálva. Az optikai meghajtó típusa igény esetén Blu-ray is lehet.

További különlegessége, hogy LED-es háttérvilágítású billentyűzetét a SteelSeries szállítja, mely nem csak látványos, de funkcionalitásában is a játékok világát hívatott kiszolgálni. Csatlakozói között találhatunk többek között két USB 3.0 és egy eSATA portot, HDMI 1.4 és D-Sub videokimenetet, nyolccsatornás analóg audiokimeneteket és kártyaolvasót is. Az erőteljes rendszert hálózati áram hiánya esetén egy 9 cellás akkumulátor hívatott táplálni.

A limitált szériás MSI GT780DX notebook vételára ismeretlen, de ha azt nézzük, hogy az Intel Core i7 2670QM-mel szerelt alapmodell jelenleg 1749,99 dollárba kerül, akkor biztosan nem lesz olcsó mulatság.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés