Hirdetés

MSI CX70 és CR70 17 hüvelykes, diszkrét multimédiás notebookok

A napokban több más gyártóhoz hasonlóan az MSI is bejelentette legújabb multimédiás laptopjainak érkezését, amelyek természetesen a hamarosan debütáló, következő Intel Core generáció, az Ivy Bridge platform köré fognak épülni. A CX70 és CR70 majdnem azonosak, egyetlen lényegi eltérés közöttük, hogy még a CX70 dedikált videokártyát kap, addig a CR70 a processzor IGP-jére támaszkodik. Megjelenésük mondhatni spártai, semmilyen egyedi stílusjegyet nem vonultatnak fel, a fedlap is teljesen homogén, amely egyhangúságot csak a középen lévő logó töri meg. Persze ez nem feltétlenül negatívum, sokan a puritánabb dizájnt részesítik előnyben.

17,3 hüvelykes, tükröződésmentes kijelzőjük felbontása 1920x1080 pixel (Full HD), így ha némi játék is a tervezett tevékenységek között szerepel (pláne natív felbontásban), akkor valóban szükség is lehet a dGPU-ra. A CX70-ben egy NVIDIA GeForce GT 640M videokártya kap majd helyet, amely 2 GB DDR3 grafikus memóriával felvértezve hivatott megfelelni a komolyabb elvárásoknak. Az MSI büszkén említi sajtóközleményében, hogy a CX70 az említett grafikus alegységgel a belső tesztekben 7261 pontot ért el 3D Mark Vantage-ben. Az MSI GPU Boost technológia is szolgálatot teljesít majd a fedélzeten, amely nevével ellentétben nem valamilyen tuning képesség, hanem egyszerűen csak az iGPU és dGPU közötti automatikus váltásokat végzi az akkumulátoros üzemidő prolongizálása végett.

Szintén a multimédiás igényeket hivatott kiszolgálni a HD felbontású (720p) webkamera és az SRS PC Sound hangrendszer. Vezeték nélküli kommunikáció tekintetében természetesen ismerik mind az IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi, mind pedig a Bluetooth 4.0 szabványt. Csatlakozókból is minden fontosabb megtalálható: a kártyaolvasó és a DVD-író mellett HDMI és D-Sub videokimenet, 3,5 mm-es jack audioaljzatok, Gigabit Ethernet, valamint 2 x USB 2.0 és 2 x USB 3.0 port sorakozik a laptopok két oldalán. A 418 x 269,3 x 39 milliméteres masinák tömege hatcellás akkumulátorral együtt 2,8 kg.

Megjelenési dátumuk és vételáruk az Intel Ivy Bridge rajtjáig biztosan ismeretlen marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés