Hirdetés

Intel Tremont magos mini PC az MSI gondozásában

A 10 nanométeres gyártástechnológiával készülő, 6 wattos SoC elsősorban irodai jellegű felhasználásban, esetleg HTPC-ként kamatoztathatja tehetségét.

Az MSI egy új masinával gyarapította Cubi szériás minigépeinek portfólióját, ami a Cubi N JSL nevet kapta. Az Intel Jasper Lake platformra építkező, 0,57 literes térfogatú megoldás agyaként egy kétmagos, 2,8 GHz-ig skálázódó Intel Celeron N4500, vagy egy négymagos, 3,3 GHz-es burst órajellel dolgozó Intel Pentium N6000 processzor funkcionálhat, amelyek mellé legfeljebb 16 GB-nyi, 2933 MHz-en ketyegő SO-DIMM DDR4 memóriát társíthatunk.


[+]

Háttértárolóból összesen kettőt állíthatunk munkába a kompakt, 100 x 100 mm-es VESA furatokkal érkező házban, ugyanis az alaplapon terpeszkedő, x2-es PCI Express 3.0, továbbá SATA interfésszel egyaránt kompatibilis M.2 sloton kívül egy 2,5 hüvelykes eszköz részére is akad benne hely. A hálózati kapcsolódás vezeték nélküli vonalán a Wi-Fi 5 (Intel Wireless AC 9462) és Bluetooth 5.1, valamint a Wi-Fi 6 (Intel Wireless AX201) és Bluetooth 5.2 párosokból választhatunk, de persze a jó öreg gigabites Ethernet sem hiányzik a listából, amit ezúttal egy Realtek 8111H-CG kontroller hajt. A hangok megszólaltatásának feladatát egy Realtek ALC233-as hangkodek vállalta magára.


[+]

Az előlapi csatlakozópanel tartalma két USB 3.2 Gen2 Type-A konnektorban és egy 3,5 mm-es kombójackben merül ki, de a csöppség farán további két USB 3.2 Gen1 Type-A kapu, egy 1.4-es HDMI kimenet, illetőleg egy 15 tűs D-Sub aljzat állomásozik a fentebb szóba hozott RJ-45 port, no meg a 45 wattos külső adapter számára kihelyezett aljzat szomszédságában.


[+]

A firmware-alapú TPM támogatással felvértezett, passzív gép árazását a gyártó ugyan nem szellőztette meg, de a 4 GB rendszermemóriával és 128 GB-os adattárral szerelt, Windows 10 Próval szállított (Wi-Fi 5-ös) verziókat 270, illetve és 310 dollár körüli árakon leltük fel a webes nézelődésünk alkalmával. A garancia 2 éves időtartamra szól, és a szoftveres hátországot a Microsoft Store-on keresztül letölthető MSI Center applikáció biztosítja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés