Hirdetés

Haláltusáját vívja az MSI Afterburner

A vállalat szeretné életben tartani a projektet, de nehezen tudnak fizetni a fejlesztőnek az Oroszország elleni szankciók miatt.

Nem alakul jól az MSI Afterburner fejlesztése, ugyanis ezért nagyrészt Alexey Nicolaychuk volt felelős, aki Unwinder néven megtalálható bizonyos PC-s fórumokon. A szakember ugyanakkor orosz állampolgár, ami számára azért nagy baj, mert a Oroszországot a nyugat számos szankcióval bünteti, miután az elmúlt év februárjában megtámadta Ukrajnát. Ezek között olyan banki szankciók is vannak, amelyek megakadályozzák az egyes banki utalásokat, így például az MSI nem tud fizetni Alexey Nicolaychuk munkájáért.

Alexey Nicolaychuk a Guru3D forumán belül kifejtette, hogy az Afterburner projektet az MSI valószínűleg félbehagyta, és elmondása szerint közel egy éve már, hogy az említett vállalat a politikai helyzetre való tekintettel nem teljesíti az Afterburner licencszerződésben vállalt kötelezettségeit. Emiatt a fejlesztés koordinátorának számító orosz szakember egyedül dolgozik lassan 11 hónapja, de nincs meggyőződve arról, hogy a munkájára szüksége van a szerződött cégnek. Annyi kiderült még, hogy megpróbálja egyedül támogatni a szoftvert, amíg azt a szabadideje engedi, de mivel ebből nem származik már bevétele, így jó eséllyel más munka után kell néznie.

Közben az MSI reagált Hassan Mujtaba, a WCCFtech egyik szerkesztőjének megkeresésére, és közölték, hogy szeretnék életben tartani az Afterburnert, de az Oroszország elleni banki szankciók miatt az utalásaikat nem tudja fogadni az a bank, ahova Alexey Nicolaychuk kérte a fizetést. Ráadásul ezen sajnos az sem segítene, ha más bankhoz menne át a fejlesztést vezető programozó, hiszen maguk a szankciók konkrétan az ország ellen vannak meghozva. A vállalat ugyanakkor megjegyezte, hogy tartják a partnerükkel a kapcsolatot, és megpróbálják kitalálni, hogy miképpen oldják meg a helyzetet.

Az ügy abból a szempontból nehéz, hogy valószínűleg a két fél részéről meglenne az akarat a folytatásra, de a háború ezt ellehetetleníti.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés