Hirdetés

A Slate 2-vel erősíti a windowsos tabletek piacát a HP

A HP korábban még ki akart szállni a PC-s piacról, de mára a vállalat meggondolta magát, és a WebOS feltámasztására is van esély. Utóbbitól függetlenül a Slate 2 névre keresztelt táblagép 32 bites Windows 7 operációs rendszerre épít, és az üzleti szférába szánt tablet PC-k világát színesíti majd. A 8,9 hüvelykes, érintésre érzékeny kijelző natív felbontása 1024x600 pixel lesz, emellett támogatja a tollalapú beviteli eszközöket is.


[+]

A HP az Intel Oak Trail platformját választotta a termékbe, így a számításokat az Atom Z670-es lapka végzi az SM35-ös vezérlőhíd társaságában. Az előbbi chipben található egyetlen processzormag órajele 1,5 GHz, míg a GMA 600-as IGP 400 MHz-en üzemel, és alapjaiban a PowerVR SGX 535-ös fejlesztésre épít. A grafikus mag elméletben a DirectX 10.1-es API-t is támogatja, de a driver csak a DirectX 9.0c API-val kompatibilis, továbbá az új Flash 11-es felület is gondot jelent. Emellett a DirectX 9.0L felület támogatása nélkül a Direct2D és a DirectWrite gyorsítása is kizárt az újabb böngészőkben. A hardver képességeit figyelembe véve az utóbbi szolgáltatások támogatása megoldható, de egyelőre kétséges, hogy valaha is lesz hozzá megfelelő driver.

A DDR2 szabványú rendszermemória mellett az adatokat egy 64 GB-os mSATA SSD tárolja, emellett a Slate 2 rendelkezik Wi-Fi és Bluetooth modullal, opcionálisan kérhető bele 3G-s modem, valamint elöl és hátul is található rajta egy-egy webkamera. Szintén alapfelszereltség az SRS Premium Sound hangrendszer, az SD szabványú memóriakártyák kezelését biztosító kártyaolvasó, a két darab USB 2.0-s port, valamint a HDMI kimenet. Számottevő extra lehet a TPM lapka, ami az adatok biztonságáért felel, így nem számít, ha valaki lemásolja a fájlokat a masináról, mivel azokat más PC-n nem lehet majd megnyitni, emellett a Computrace Pro szolgáltatással távolról is törölhetők a tárolt információk, ha a terméket esetleg ellopnák. A Slate 2-be épített akkumulátor kapacitásáról a HP nem nyilatkozott, de minimális terhelés mellett úgy 6 órás üzemidő várható.

Az újdonság még ebben a hónapban megjelenik, az ajánlott fogyasztói ára pedig 699 dollár lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés