Hirdetés

Mostantól Intel platformon is működik a FuzeDrive

Eredetileg csak AMD-n volt használható a rendszer, de az új verzióval ezt a limitációt feloldották.

Az AMD még az év elején jelentette be, hogy partnerszerződést kötött a Enmotus nevű céggel. Utóbbiak főleg a szerverpiacra terveznek olyan szoftvert, ami közel SSD szintű teljesítményt tesz lehetővé a hibrid adattárolásra építő konfigurációk számára, ráadásul ezt a teljesen SSD-re való átállás költségének töredékéért biztosítják. A FuzeDrive Server abból a szempontból számít különlegesnek, hogy egy szabadalmaztatott MicroTiering nevű algoritmust használ, ami automatikusan kiegyensúlyozza az adatterhelést a különböző képességű adattárolók között, így relatíve nagy teljesítményt kínál egy virtuális meghajtó formájában, miközben az átlagos, gyorsítótárazásra építő megoldásokhoz képest jelentősen csökkenti a CPU-ra vonatkozó terhelést is.

Lényegében ez a rendszer vált elérhetővé asztali szinten is a Ryzen és a Ryzen Threadripper processzorokat támogató platformokhoz, méghozzá bizonyos limitációk mellett 40 és 60 dolláros áron. Előbbi esetben 256 GB-nyi SSD kapacitás és 2 GB-nyi FuzeRAM támogatott, míg az utóbbi, Plus jelzésű csomagnál mehet az 1 TB-nyi SSD tárhely, illetve a 4 GB-nyi FuzeRAM is.

Lényegében ez a szoftver készült el a hatodik, hetedik és nyolcadik generációs Intel Core processzorokhoz, a 100-as, 200-as és 300-as sorozatú alaplapok mellé. Az árak, a képességek és a követelmények ugyanazok, ergo mostantól az Intelt használó réteg is élvezheti a FuzeDrive koncepciójának előnyeit, amit az első bekezdésben linkelt hírben már kiveséztünk.

Gyakorlatilag az AMD StoreMI szolgáltatása mögött is ez a szoftver húzódik meg, a vállalat csak megvette a jogot az egyéni felhasználásra, így a 400-as sorozatú, Socket AM4-es alaplapok mellett a Ryzen felhasználók ingyenesen kapnak egy FuzeDrive alapcsomaghoz hasonló képességű verziót, persze StoreMI névvel. Más konfiguráción viszont mindenképpen fizetni kell, függetlenül attól, hogy a processzor AMD vagy Intel. Bizonyos szempontok alapján még így is megéri, látva a fenti videón prezentált előnyeit.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés