Hirdetés

Mobil munkaállomás a Fujitsu Siemenstől

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta a hordozható munkaállomásainak legújabb generációját képviselő Celsius H210-es termékcsaládját. Az Intel Dothan maggal gyártott Pentium M processzoraira épülő modellek nyár elejétől a magyar felhasználók számára is elérhetők. A mobil munkaállomás képességeit elsősorban a következő professzionális alkalmazások által támasztott igényekhez igazították: CAD, CAE, gépészeti tervezés, szimuláció, virtuális valóság, vizualizáció, digitális tartalomkészítés, pénzügyi elemzés és előrejelzés-készítés.

Az i855GME chipkészlettel és Pentium M 735 (1,7 GHz), 745 (1,8 GHz) vagy 755 (2 GHz) processzorral készülő eszközbe legfeljebb két gigabájt DDR RAM helyezhető. Az ATI FireGL T2e grafikus vezérlő által meghajtott 15 hüvelyk képátlójú, UXGA (1600x1200 pixel) felbontású kijelző nemcsak építészmérnökök, dizájnerek és tervezőmérnökök munkáját segíti, de nagyméretű táblázatok szerkesztését is jelentősen megkönnyítheti. A VGA kimenetre csatlakoztatható külső monitor felbontása ugyancsak max. 1600x1200 képpontos lehet.

A hordozható munkaállomás egy modern számítógéptől elvárható valamennyi vezetékes és vezeték nélküli interfésszel rendelkezik, továbbá a merevlemezek és optikai meghajtók tekintetében is kielégítő választék áll rendelkezésre. A 3 kg tömegű eszköz stabil magnézium-műanyag házban kapott helyet. A Microsoft Windows operációs rendszer mellett egyéni kérésre lehetséges a RedHat vagy SUSE Linux certifikálása is. Fontos kiemelni, hogy a gyártó a Celsius H210 esetében is törekszik a veszélyes anyagok minimalizálására és az újrafeldolgozhatóság biztosítására. A termék ára természetesen az adott konfiguráció függvénye, de a Celsius H210 modellek minden bizonnyal a 2500 euró feletti árszegmensben foglalnak helyet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés