Jön az ATI új professzionális videokártyája

Az ATI bejelentette FireGL X3-256 nevű grafikus kártyáját, amely a munkaállomásokba szánt FireGL megoldások előző generációjához képest mintegy 30 %-os gyorsulást ígér.

Az AGP felületű kártyán helyet foglaló R420 grafikus chipben 6 vertex shader és 12 pixelfutószalag üzemel, a GPU-hoz 256 MB GDDR3 RAM kapcsolódik egy 256 bit széles interfészen. Az új chip két DVI porttal rendelkezik, támogatva a többképernyős alkalmazásokat, a dual link funkció révén pedig akár 9 megapixeles (max. 3740 x 2400 felbontású) kijelzőket képes kezelni. A GPU támogatja a DirectX 9.0 és DirectX 9.0 HLSL, valamint a CAD (computer-aided design) és DCC (digital content creation) alkalmazások szempontjából különösen fontos OpenGL és OpenGL Shading Language specifikációkat.

Az új kártya első nyilvános bemutatkozására a jövő hét derekán kerül sor, a piacon pedig augusztus végén jelenik meg: rendszerintegrátorokon, értéknövelt megoldások, illetve kész munkaállomások forgalmazóin keresztül lesz elérhető. Ajánlott ára 1099 dollár, a gyártó három éves garanciát és korlátlan terméktámogatást biztosít.

Előzmények

Hirdetés