Hirdetés

Nagy fényerejű 3D DLP projektort dobott piacra a Mitsubishi

A Mitsubishi a háromdimenziós megjelenítés úttörőjének számít, hiszen már évekkel a 2010-es nagy bumm előtt 3D ready tévéket és projektorokat kínáltak. Csak akkor még annyi tartalom sem volt ezekre, mint manapság. Mindenesetre a harcot nem adják fel, amit jól bizonyít, hogy most bejelentették: piacra dobják új 3D vetítőjüket az XD700U személyében.

Mitsubishi XD700U
Mitsubishi XD700U

A DLP technológiára épülő modellt elsősorban az üzleti felhasználóknak, illetve oktatási, prezentációs célokra szánják. Az 1024x768 pixeles natív felbontás az otthoni mozizáshoz talán kicsit kevés, viszont az 5000 ANSI lumenes maximális fényerő viszont sok is. A legnagyobb valós kontrasztarány 3000:1, a zajszint 34 decibel körül alakul, ami öko módban 28 decibelre csökken. Azaz már halkabb, mint éjjel a sivatagban tökéletes csend idején. Rendelkezik egy beépített 10 wattos mono hangszóróval, ami filmnézéshez nem túl ideális, viszont egy előadáshoz tökéletesen megteszi.

A lámpa élettartama 3000 óra, ezt energiatakarékos módban 5000 óráig lehet feltornázni. Képes a 3D tartalmak megjelenítésére, amihez az aktív shutteres technológiát használja. A legkisebb vetítési távolság 1,7 méter, a technikai specifikációk szerint akár 280 hüvelykes kép létrehozására is alkalmas. A projektor még ebben a hónapban a boltokba kerül, körülbelül 1900 dolláros áron.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés