Hirdetés

Méregdrága szimulátorkabin otthonra

Talán az autószimulátorok kategóriája az egyetlen olyan terület a PC-s játékok között, melyre mindig lesz valamekkora igény. A rajongók fanatizmusa a téma iránt időnként egészen elképesztő mértékeket ölt, így az átlag fölötti kormányok mellett már konkrétan pilótaülések tervezésével is foglalkoznak cégek. A legjobb élményt azonban a szimulátorkabinok adják, melyekre az elképesztően magas árcédula miatt ugyan nincs túl nagy igény, de a minőségérzet utánozhatatlan.

A Motion Simulation bejelentett egy TL1 jelzésű rendszert, mely egy olyan szimulátorkabin, ami a legdurvább igényeket is kielégíti. A vállalat a világ egyik legnagyobb vezetési élményt kínáló autóinak gyártójával, az Ariel Motor Company nevű céggel dolgozott össze a tervezés során, így bátran állíthatjuk, hogy sikerült tényleg egyedit alkotni. Maga az egész termék egy hatalmas kabin, melyben 180 fokos szögben helyezkedik el egy speciális vetítővászon, míg előtte egy pilótaülés található. Utóbbi három konfigurációba is állítható, így minden egyes szimulált versenysorozathoz kiválasztható a megfelelő dőlésszög. Az ülés természetesen képes a virtuális információk alapján meghatározni az erőhatásokat és bizonyos szint erejéig szimulálni azokat.

Az alap TL1 rendszer lényegében ennyiből áll és ezért nagyjából 11 500 angol fontot kell fizetni. Természetesen a kabin színe megválasztható, ami lehet zöld, piros, narancssárga, kék, illetve ezüst. A hardverről már a vásárlónak kell gondoskodnia. Szükség lesz három darab projektorra, amelyek helyét már kialakították a kabinban, emellett egy PC-re is, továbbá elmaradhatatlan része a rendszernek a megfelelő kormánycsomag a pedállal és a váltóval. Nyilván az alap szett esetében ezeket a felhasználó egyénileg állíthatja össze. Alapvetően nincs szükség három projektorra sem, így elég egy is, de ilyenkor a 180 fokos vetítővászon tudása nem használható ki. Természetesen három megjelenítésre képes eszköz mellett mindenképpen olyan PC-re van szükség, mely támogatja az AMD Eyefinity, illetve az NVIDIA Surround technológiát. A hangzásvilágról is egyénileg kell gondoskodni.

Érdemes megjegyezni, hogy a TL1 játékkonzolokat is támogat, így Xbox 360 és PlayStation 3 is használható, de ilyenkor csak egy projektorról mehet a móka, illetve az adott konzollal kompatibilis kormánycsomagot kell vásárolni.

Létezik egy TL1s jelzésű csomag is, melyért 16 500 fontot kell majd fizetni. Ez a rendszer már tartalmaz három darab projektort, melyek együttesen 3840x800 pixel megjelenítésére képesek, emellett a szett része egy megfelelő képességekkel rendelkező PC, valamint egy kormánycsomag is, míg a hangzásról fejhallgató gondoskodik. Utóbbi természetesen lecserélhető bármilyen hangrendszerre. Fontos, hogy a PC-t a vásárló választhatja ki, így a Motion Simulation tulajdonképpen csak ajánlatokat tesz. Ennek túl nagy jelentősége nincs, de az egyes szimulátorok más igényekkel rendelkeznek, így mindenki a kedvenc programjához igazodhat.


[+]

A harmadik opció a TL1 Professional névre keresztelt csomag, mely már 33 950 fontba kerül. Ez a termék már professzionális szintre termett, így nem feltétlen az otthoni igényeket célozza meg. A szett része a szokásos három darab projektor, melyek már 5760x1200 pixel megjelenítésére képesek, emellett csúcskategóriás PC, fejhallgató, illetve kormánycsomag kerül bevetésre. A TL1 Professional alapvető előnye az olcsóbb modellekkel szemben, hogy gyakorlatilag állandó használatra lett tervezve, így a strapabírása is sokkal jobb. Igény esetén a Motion Simulation egyéni márkajelzéssel szállítja ezt a szettet, hiszen professzionális megoldás elsősorban az autógyártókat, illetve a versenyistállókat célozza meg.

Ha valakinek megjött a kedve egy kis pénzköltésre, akkor az alábbi oldalra kell ellátogatni. Mivel a Motion Simulation egyéni rendeléseket vesz fel, így a cégnek kell címezni egy levelet, ha érdeklődést váltott ki a TL1 valamelyik csomagja. Természetesen a szállítási költségeket a megrendelő állja, és mivel meglehetősen nagy csomagról van szó, ezt mindenképpen érdemes belekalkulálni az árba.

Előzmények

Hirdetés