Hirdetés

Minden kiderült a Sony AirPeak S1-ről – az árát pedig bár ne tudnánk

Ígéretes darabnak tűnik a Sony első drónja, ha viszont kamerát is szerelnénk rá, további dollárokat kell ráköltenünk.

Végre minden lényeges információ kiderült az először tavaly belengetett, aztán az idei CES-en egy fokkal részletesebben bemutatott Sony AirPeak S1 drónról, ami a világ legkisebb, full frame szenzorral szerelt Sony Alpha vázak fogadására képes repülő alkalmatossága.


[+]

Kiderült, hogy a 90 km/h maximális sebességre és 55 fokos dőlésre képes drón tervezésekor fontos szempont volt a szélnek való ellenállás, a gyártó szerint pedig termékük ilyen szempontból a legjobb a kategóriájában (ebben a méretben), hiszen akár 20 m/s sebességű légmozgásban is stabil tud maradni. A drón fejlett navigációs rendszerrel van felszerelve, melynek része a műholdas helymeghatározás és az öt irányba figyelő kamera- és szenzorrendszer, melyek együttesével akadályok kikerülésére és előre beprogramozott repülésre is képes.

Utóbbi az előfizetéses szolgáltatás keretében elérhető AirPeak Base rendszerben tervezhető meg, ami egyébként manuális repülés esetében is logolja például az útvonalat és a gimbal mozgását, amit szükség esetén bármikor megismételtethetünk a drónnal, aktív internetkapcsolat esetén pedig távolról is ellenőrizhetjük a gépsas állapotát (helyzet, töltöttség, stb.), valamint ránézhetünk a beépített kamera által látott élőképre is.


[+]

Vásárláskor a tartalék propellerek, a két akku és a hozzájuk tartozó töltő mellett kapunk még egy dedikált távirányítót is, de a vezérlést Android és iOS operációs rendszerekre fejlesztett alkalmazás segítségével is megoldjuk, ráadásul a drón és – az egyébként külön megvásárolható – a gimbalt két külön személy is irányíthatja a minél professzionálisabb felvételek készítése érdekében.

A Japánban gyártott Sony AirPeak S1 drón már előrendelhető státuszban van, a szállítás pedig a tervek szerint idén őszre várható, de alaposan a zsebébe kell nyúlnia annak, aki magáénak szeretne tudni egy ilyen „játékszert”, ugyanis az eszköz önmagában, a kamera rögzítésére és mozgatására szolgáló gimbal nélkül is 9000 dollárt kóstál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés