Hirdetés

Az ünnepekkor kapcsolná a felhőre az Xboxokat a Microsoft

Az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás a vállalat konzoljain is elérhető lesz.

A Microsoft több platformon is elérhetővé tette már az Xbox Cloud Gaming nevű, felhőalapú játékszolgáltatását, így PC-n (béta), illetve számos ultramobil eszközön is lehet vele szórakozni. Ráadásul nemrég a hardvert is felújította a cég.

Az egyetlen nagy kérdés az maradt, hogy az Xbox One sorozatú, illetve az újabb, Series S és X konzolokra mikor fut be a rendszer, és úgy néz ki, hogy már ez is nagyon közel van, konkrétan az ünnepekkor érkezik meg.

A szolgáltatás az Xbox Game Pass Ultimate része lesz, és száznál is több játékhoz kínál azonnali hozzáférést. Persze felmerül a kérdés, hogy ha ezeket tudja futtatni a konzol, akkor mi szükség van a felhőre. Nos, erre lehet találni indokot, például így az adott cím nem foglal helyet az adattárolón, de akár annak is értelme van, hogy a felhasználó egy másik platformon megkezdett játékmenetet folytat.

A Microsoft a konzoljaira is 1080p-s képet streamel majd 60 képkocka/másodperces sebességgel, ilyen formában a Xbox Cloud Gaming szolgáltatás a különböző platformokon megegyező minőséget biztosít.

A redmondiak a hivatalos start előtt egy tesztet is terveznek az Xbox Insider felhasználók bevonásával, méghozzá az ősz folyamán, így a PC-hez hasonlóan nem azonnal élesítik a rendszert, hanem némi információgyűjtés után.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés