Hirdetés

A Micron jelentette be az iparág első UFS 2.1-es lapkáját

A vállalat két verzióban készítette el a fejlesztést, amelyek 3D NAND memóriát használnak.

A Micron a Flash Memory Summit rendezvényt kihasználva bemutatta az iparág első UFS 2.1-es szabvánnyal kompatibilis memóriáját. Az új felület elsődlegesen extrákat biztosít a 2.0-s UFS szabványhoz viszonyítva, de az iparágnak jelenleg ezekre volt szüksége, mivel a teljesítmény tekintetében a 600 MB/s-os elméleti tempó bőven elég, illetve sok esetben kihasználhatatlan.

A Micron UFS 2.1-es megoldása azonban különleges, mivel a vállalat 3D NAND, vagy ismertebb néven V-NAND lapkáira épít. Ennek hála a 32 GB-os megoldás kiterjedése mindössze 60,217 mm², ami igen jó értéknek számít. Erre persze szükség is van, ugyanis a cég a közép- és felsőkategóriás okostelefonokat célozza, vagyis a piac nagyjából 50%-át.


[+]

A vállalat a diszkrét BGA tokozású UFS 2.1-es alapmodell mellé kínál még egy multichip tokozású verziót is, amely ugyanúgy 32 GB-os tárhelyet kínál ugyanarra a technológiára építve, de kiegészül 3 GB-nyi LPDDR4X memóriával is. Ez az összeállítás rendkívül vonzó lehet majd a piac számára, hiszen kis méretben letudható a fejlett adattároló és a fejlett memória is, ráadásul rendkívül energiatakarékos formában.

A Micron már szállítja az új fejlesztések termékmintáit az érdeklődőknek, így az év végén, vagy a következő év elején épülhetnek rá okostelefonok is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés