Hirdetés

Nagyon drágák lesznek az első Meteor Lake notebookok

Az Acer azonban biztosan szállít majd megfelelő rendszert a platformra

Az Intel a tegnapi napon részletezte a Meteor Lake kódnevű, notebookokba szánt fejlesztését, amelyre várhatóan december közepén érkeznek meg az első mobil masinák. Persze a termékek zömére inkább majd csak jövőre lehet számítani, túlságosan az év legvégén kerül kiadásra a platform, hogy a gyártók alaposan felkészülhessenek rá. Az Acer azonban elsők között szeretne kiadni saját notebookot.

Már most biztosnak tűnik az is, hogy az első Meteor Lake notebookok nagyon drágák lesznek. Ez részben köszönhető annak, hogy maga a dizájn is kifejezetten drágán állítható elő a Foveros technológia miatt. A Money UDN információi szerint ötvenezer tajvani dollárról van szó minimum, vagyis a készülő notebookok kezdőárát tekintve 1500 dollárra lehet számítani az USA valutájában számolva.

Valószínűleg a kisebb teljesítményű Meteor Lake modellek érkeztével jöhetnek a gyengébb notebookok is. Már biztos, hogy lesz olyan verziója is az Intel fejlesztésének, amely csupán két darab P-magot használ, így jelentősen csökkenthető a Compute tile lapkamérete, és a kisebb chipdizájnnal dolgozó notebookok bekúszhatnak ezer dollár alá. Ezek megjelenésére viszont idén már nincs esély, inkább a következő esztendő tavasza tűnik reálisan tartható céldátumnak.

Lényeges adatlék még, hogy az Intel megtartja a Raptor Lake kódnevű fejlesztését is a megfizethető kategória lefedésére. Ez ugyan elég koros dizájnnak számít, viszont nem alkalmaz Foveros tokozást, így relatíve olcsón gyártható processzorok biztosíthatók a piac számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés