Hirdetés

Elszakadhatnak a Facebooktól a Quest headsetek

A bejelentkezéshez mostantól használható lesz a Meta Account is.

Bár a korábban Facebook néven futó Meta nagy sikert ért el a Quest, illetve leginkább a Quest 2 VR headsetekkel, nagyon vitatott volt az a szabályozásuk, hogy a termékek használatához szükség volt egy Facebook fiókra. Persze jó drágán lehetett olyan verziót is venni, amihez ez nem kellett, de sokakat ilyen felárral ez nem érdekelt.

Egy darabig nem történt az ügyben semmi változás, de Andrew Bosworth, a Meta technikai igazgatója májusban úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak egy új fiókrendszeren, amely a Facebook helyett megelégedne egy Meta Account regisztrálásával is, és a legutóbbi frissítőcsomag leírása már tartalmazza az erre vonatkozó változásokat.

A szóban forgó rendszerekre a frissítés gyakorlatilag kész van, de fontos figyelembe venni, hogy az egyes régiókban különböző időszakokban figyelmeztet a rendszer a csomag elérhetőségére, viszont ebben a hónapban biztos eljut majd mindenkihez változtatás.

Maga a Meta Account teljesen különálló a Facebook fióktól, tehát utóbbira nem is lesz szükség a Quest headsetek használatához. Az újítással a profilozás is változik, és itt főleg az a lényeg, hogy bővülnek a konfigurálási lehetőségek, ezen túlmenően pedig a Facebook és Instagram fiókkal való összekapcsolás lehetősége opcionálisan adott lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés