A memória kapacitására és a megjelenítők mennyiségére gyúr a Sparkle

A Sparkle két új termékről rántotta le a leplet, melyek közül az egyik az NVIDIA GeForce GTX 275 modelljére épülő videokártya megnövelt memóriakapacitással, míg a másik az X-Link néven debütáló USB-DVI adapter. Utóbbi segítségével a számítógép USB 2.0-ás portjait felhasználva, több monitorra terjeszthető ki a munkaasztal. A DisplayLink DL-160 típusú chipre épülő konverterre DVI-HDMI és DVI-D-Sub átalakító is köthető, így a legtöbb megjelenítővel kompatibilis a készülék. A vezérlőprogram összesen hat monitort képes kezelni, továbbá a felbontás maximum 1600x1200, illetve 1680x1050 lehet. A Sparkle a Microsoft Windows 2000, XP és Vista, valamint a Mac OS X operációs rendszerekkel kompatibilis adaptert elsősorban grafikai munkát végző felhasználóknak ajánlja.


Sparkle X-Link [+]

A szokásos Sparkle színekben pompázó videokártya az 55 nm-es technológiával gyártott GT200 grafikus processzorra épül, mely 240 stream processzorral és 80 textúrázó csatornával dolgozik. A lapka 633, 1404 és 2268 MHz-es mag-, shader- és effektív memória-órajelen üzemel, ami megfelel az NVIDIA ajánlásának. A kártyán összesen 1792 MB kapacitású GDDR3 memória kapott helyet, ami 448 bites buszon kapcsolódik a grafikus processzor hét darab ROP blokkjához.

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető DirectX 10-zel kompatibilis termék két DVI-I kimenettel érkezik, a HDMI kimenet pedig a mellékelt átalakító segítségével érhető majd el.

Az új Sparkle termékek még ebben a hónapban az üzletekbe kerülnek, az ajánlott fogyasztói árakról még nem döntött a gyártó.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés