Hirdetés

Mélyhűtött Radeonok pezsdítik fel a piacot

Újabb Radeonokkal jelentkeznek a gyártók, ami a felhasználóknak természetesen csak jó, hiszen több termék közül lehet majd választani. A Gigabyte egy slágergyanús megoldással készül, mely az AMD Radeon HD 6950-es terméket párosítja a kifejezetten halk WindForce 3X hűtővel. A hőelvezetéssel tehát nem lesz probléma, mivel a méretes, hővezető csövekkel tarkított bordát három ventilátor hűti.

Gigabyte Radeon HD 6950 1 GB WindForce 3X
Gigabyte Radeon HD 6950 1 GB WindForce 3X

A Cayman GPU-ra épülő megoldás 1408 aktív shader processzort használ, a magórajelet pedig 870 MHz-re állították a tervezők. Az 1 GB-os kapacitású, GDDR5 szabványú fedélzeti memória frekvenciája a referenciaparamétereket követi, vagyis a lapkák effektív 5 GHz-en ketyegnek. A termék hátlapján két DVI, egy DisplayPort 1.2-es és egy HDMI 1.4-es kimenet található, így hárommonitoros Eyefinity konfiguráció kiépítésére van lehetőség.

Gigabyte Radeon HD 6950 1 GB WindForce 3X
Gigabyte Radeon HD 6950 1 GB WindForce 3X

A Gigabyte GV-R695OC-1GD jelzésű modell az elkövetkező hetekben debütál, az ára pedig 300 dollár körül lesz.

A HIS is készült egy újdonsággal, melynek bemutatásával kiderült a korábban megemlített titkos fegyver mibenléte is. A vállalat nyereményjátékában tehát azok a felhasználók tippeltek jól, akik a HIS Radeon HD 6850 IceQ X nevet írták be az erre létrehozott üzenőfalra. A gyártó természetesen hamarosan kihirdeti a nyertes nevét, és értesítik a Facebookon keresztül. Persze a potenciális vásárlókat sokkal jobban érdekli maga a kártya, ami nem csoda, hiszen az IceQ sorozat megoldásai korábban nagyon kedveltek voltak.

HIS Radeon HD 6850 IceQ X
HIS Radeon HD 6850 IceQ X [+]

A 8 cm-es ventilátorral és négy darab hővezető csővel operáló hűtő alatt a 40 nm-es gyártástechnológiával készülő Barts lapka rejtőzik, ami 960 aktív shader processzort és 48 darab Gather4-kompatibilis textúrázó csatornát használ. A fedélzeti memória 1 GB lesz, és GDDR5-ös chipekből épül majd fel. A GPU magórajele a referencia paramétereknek megfelelően 775 MHz lesz, míg a memória 4 GHz-en ketyeg. Az információk szerint érkezik egy Turbo verzió is, ahol az előbbi órajelek rendre 820 és 4400 MHz-re növekednek.

A PCI Express x16-os foglalatba helyezhető kártya hátlapján – a fentebb részletezett versenyzőhöz hasonlóan – két DVI, egy DisplayPort 1.2-es és egy HDMI 1.4-es kimenet található. A HIS már szállítja a terméket a partnereknek, ám az árazásról még nincs pontos információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés