Hirdetés

Újabb VGA-t újít fel a Gigabyte

A Gigabyte az elmúlt hónap végén jelentette be, hogy áttervezték a GV-N560SO-1GI-950 típusjelzésű terméket, és az új 2.0-s verzió stabilabb működést kínál az elődjénél. A vállalat erre a hónapra is tartogatott egy felújított versenyzőt, mely a GV-R697UD-2GD jelzésű Radeon HD 6970 WindForce 3X VGA-ra épül, csak a működés ezúttal is stabilabb lett.

A termék továbbra is a Cayman GPU-ra épülő, és 1536 shader processzort használ, továbbá a magórajel is 880 MHz maradt. A 2 GB-os kapacitású, GDDR5 szabványú fedélzeti memória frekvenciája szintén a referenciaparamétereket követi, vagyis a lapkák effektív 5,5 GHz-en ketyegnek. A kártya hátlapján két DVI, egy DisplayPort 1.2-es és egy HDMI 1.4-es kimenet található, így hárommonitoros Eyefinity konfiguráció kiépítésére van lehetőség.

A Gigabyte a hűtésen sem módosított, hiszen az jól ellátja a feladatát, javult azonban a tápellátás, amiért mostantól a NEC Proadlizer kondenzátor felel majd. A vállalat szerint ezzel az újítással a termék komolyabb tuning mellett is stabil maradhat. Kérdés persze, hogy ezt miért csak a második revízióban kellett meglépni, és miért nem volt fontos az 1.0-s verzió esetében.

A Gigabyte R697UD-2GD 2.0-s verziója az előd helyébe lép majd, és pontosan ugyanannyiba fog kerülni. A forgalmazást a vállalat még ebben a hónapban megkezdi, így a típusjelzést mutató matricán érdemes majd keresni a rev. 2.0 feliratot.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés