Megújítja StorSimple kínálatát a Microsoft

A Microsoft még 2012 végén vásárolta fel a StorSimple nevű, felhős adattárolásban utazó céget, és mára sikerült teljesen beolvasztani a megszerzett technológiát a saját szoftveres palettába. Talán a rendszer működésével nincs minden olvasónk tisztában, így röviden leírjuk, hogy a StorSimple egy olyan felhős modellre kihegyezett adattárolási koncepció, amely a mai igényeket figyelembe véve megpróbálja egyszerűbbé tenni a vállalkozások számára a szükséges információk tárolását.

A StorSimple ehhez egy hibrid modellt használ, így a kliens oldalán található a helyi adattároló, amit kiegészít a felhőből igényelt tárhely. Ez nagymértékű skálázhatóságot tesz lehetővé, hiszen a folyamatosan növekvő adattárolási igények mellett sem szükséges a helyi tároló cseréje, azaz bármikor igényelhető extra tárkapacitás a felhőből. Persze a felhős adattárolás hátránya, hogy a helyi opcióhoz képest sokkal nagyobb késleltetéssel dolgozik, illetve kisebb a teljesítménye, de igazából a Microsoft nem az adatbázis szerverekhez szánja a rendszert, hanem inkább fájlszervernek, így ezek a hátrányok jelen esetben nem lényegesek.

A StorSimple tulajdonképpen egy megoldás a leginkább általános használati modellekre, hiszen kimutatható, hogy a legtöbb tárhelyet az úgynevezett inaktív adatok foglalják, így a problémát nem az új adatok jelentik, hanem a régiek tárolásának szükségessége. Ezzel tulajdonképpen a teljes adathalmaznak lesz egy aktív és egy nem aktív része, és utóbbi bizony sokkal több tárterületet igényel. A felhős modell itt kiemelten jó megoldás, hiszen az aktív adatok kezelhetők helyileg, míg a régi inaktív adatok mehetnek a felhőbe. Ehhez a hibrid modellhez kínál a Microsoft komplett megoldásokat, amelyek alapját a StorSimple hardverek jelentik kiegészítve a Windows Azure Storage rendszerrel. Ez megoldás az archiválásra és a biztonsági mentésre is. Utóbbi esetben ráadásul napi szinten friss adatokról beszélhetünk, ami megoldja a váratlan visszaállítások gondját is, hiszen a felhőben minden szükséges információ megvan. Ráadásul a Microsoft rendszere olyan modellt használ, ami gyorsan is dolgozik, így csak azokat az adatokat állítja helyre helyileg, amelyek aktívak, azaz a munkamenethez kellenek. A StorSimple tehát egy átgondolt és komplett hibrid adattárolási megoldás, amit a vállalat most pár újdonsággal is megfejelt.


[+]

A friss bejelentés értelmében érkeznek a StorSimple 8000 sorozatú új helyi tárolók. Ezek között a 8100-as modell 15-40 TB-os helyi és 200 TB-os felhős tárhelyet kínál, míg a 8600-as verzió esetében 40-100 TB-os helyi és 500 TB-os felhős tárhelyről van szó. Mindkét új termék 10 gigabites elérést használ a virtuális vagy alkalmazásszerverhez, míg az adatok a felhőben 256 bites AES titkosítással lesznek eltárolva, de ez már korábban is így volt. A termékek mellé új szolgáltatások is érkeznek, mint a konszolidált menedzsment az Azurén keresztül, illetve az Azure VM hozzáférés az adatokhoz.

A Microsoft elmondta, hogy éves szinten 40%-kal nő a tárolandó adatmennyiség, amit az Azure StorSimple a tradicionális megoldásokhoz viszonyítva 40-60%-kal alacsonyabb költség mellett képes tárolni a fenti előnyök mellett.

Az Azure StorSimple menedzselést biztosító felületét az alábbi galériánkban lehet képekben formájában megtekinteni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés